Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 1

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst – gadgets voor je iPhone

Begin september was in Berlijn voor de 99e keer de IFA, de naar eigen zeggen grootste consumenten elektronica beurs ter wereld. Hoewel er geen heel erg spectaculaire introducties waren was er toch voldoende te zien. In dit eerste deel pak ik een review van een viertal producten voor de iPhone mee.

De iPhone 15 komt er natuurlijk aan en leveranciers staan klaar om hun hoesjes en gadgets aan te passen aan de nieuwe toestel. Sterker nog, zij zijn er al klaar voor omdat Apple de specs van afmetingen vooraf deelt zodat zodra de toestellen zijn geïntroduceerd ook de verkoop van accessoires van start gaat. De markt voor Apple accessoires is groot, in 2022 is deze geschat op 22 miljard groeiend naar bijna 50 miljard in 2032.

heat it

De accessoires die we nu getest hebben zijn voor de laatste modellen (iPhone 13 / 14). Laten we beginnen met een heel gave accessoire: heat it. Wat dit doet is door middel van de Lightning poort een kleine dongle verwarmen die op deze manier de jeuk verminderd. Jeuk van bijvoorbeeld de beet van een mug, bij of wesp of horzel.

Hoe werkt het dan? Heel eenvoudig. Heat It kan makkelijk aan je sleutelbos hangen, zoals je ziet is het een heel klein apparaat.

Op het moment dat je gestoken bent, haal je de heat it van je sleutelbos en stopt deze in de Lightning port (of USB C poort voor Android). Bij Apple wordt gedetecteerd dat de App er nog niet is de eerste keer en vervolgens kan je deze downloaden.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 9

Na de installatie zal de volgende keer gelijk de app worden gestart. Je stelt de parameters in, zoals Kind of Volwassene en de gewenste duur en drukt op start. Binnen een paar seconden is de heat it warm en kan je het op de huid plaatsen. De temperatuur zal nooit te warm zijn zodat je je verbrand.

De temperatuur is namelijk zo’n 51 graden en voor korte tijd, maar wel voldoende om het gewenste effect te bereiken.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 11

De app telt terug.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 13

En weg is de jeuk. Hou er wel rekening mee dat bij een tekenbeet dit niet helpt tegen Lyme’s ziekte. Het enige wat het doet (en dat doet heat it goed) is de jeuk verminderen. In het Duits heet het Juckreiz. Het mooie is dat er geen chemicaliën worden gebruikt, het zonder batterijen werkt en het een gecertificeerd medisch apparaat is. Te koop bij onder andere bol.com en heat it voor 39,95 EUR.

iRing

Twee van mijn favoriete gadgets voor de iPhone 14 zijn wel de iRing Mag (22,95 EUR) en Pocket Mag (29,95 EUR). Omdat iPhone de MagSafe heeft (een sterke magneet aan de achterkant van de telefoon) kan je allerlei accessoires er op klikken. De Mag klik je achterop, werkt ook met een hoesje (met MagSafe) en heeft allerlei voordelen. Je kunt je vinger door de ring steken. Echt mijn favoriete gadgets van de IFA. Low tech maar zeer goede kwaliteit en ook handig.

Het enige moment dat de Mag er af gaat is als de telefoon op de fiets wordt geklemd.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 15

Met name bij de Rokform case die een sterke magneet heeft zit de iRing als een huis. Zonder hoesje of met het hoesje van Casetify or Catalyst is het duidelijk minder. Blijft nog steeds goed zitten, dat wel maar duidelijk makkelijker te verwijderen.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 17

Catalyst en CASETiFY

Natuurlijk mogen op een beurs zoals IFA ook de leveranciers van hoesjes niet ontbreken. Ik bespreek er kort twee: CASETiFY (links) en Catalyst (rechts).

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 19

TWee verschillende hoesjes, laten we beginnen met CASETiFY. Duidelijk het meest drukke hoesje en ook degenen met versterkte hoeken tegen het vallen op de grond.

Als je kijkt naar hoeken dan zie je duidelijlk een absorberende stootrand. Volgens hen is de hoek een van de zwakkere plekken (natuurlijk samen met het scherm. Naast deze hoeken, is er bij CASETiFY ook de mogelijkheid tot personalisatie. Natuurlijk mag MagSafe niet ontbreken maar ik merk wel dat de magneet niet super sterk is. Ik vergelijk hem dan met de RokForm case. Tussen Catalyst en CASETiFY zit weinig verschil.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 21

Wat ook leuk is, ze bieden (los) de mogelijkheid om ook via een rope je iphone te dragen. Hiervoor doe in in de case een z.g. strap card te doen en daar een rope an vast te maken.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 23

Deze die ik hier heb kost ongeveer 40 EUR bij CASETiFY. Voordeel is dat de iPhone gecentreerd wordt gedragen en niet als een tas met hengels aan de uiteinden. De CASETiFY cases (ze hebben er 960) liggen qua prijs tussen de 40 en 90 EUR, de getoonde is 88 EUR.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 25

Catalyst

Het hoesje van Catalyst is duidelijk anders, en toch ook weer niet. MagSafe zit er op en de knop die je normaal gebruikt om de iPhone op Stil te zetten is nu een draaiknop geworden. Ook zie je op de hoek (en ze zitten op alle vier) een mogelijkheid om een lanyard te bevestigen of een pols strap. In dit geval niet centraal maar op de hoeken, als een tasje.

De Catalyst hoes is voor de rest vrij straight forward en voor ongeveer 44 EUR te koop bij o.a. Bol.com maar ook vele andere retailers. De helft van de CASETiFY case maar zeker niet veel minder.

Heat it, iRing, Casetify en Catalyst - gadgets voor je iPhone 27

Kortom, voldoende leuke Gadgets van de IFA meegenomen die zeker niet alleen voor de iPhone 14 zijn maar ook voor 15 (en oudere modellen met MagSafe). Catalyst is meer no-nonsense dat CASETiFY.

We kijken nu al uit naar de volgende grote beurs: CES in Las Vegas in januari 2024!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts