Nieuws: Canon introduceert de EOS 80D 1

Nieuws: Canon introduceert de EOS 80D

Canon introduceert vandaag de EOS 80D, de nieuwste versie van de succesvolle xD-lijn. Deze volledig uitgeruste DSLR biedt alles wat je als (semi)professioneel fotograaf nodig hebt.
EOS 80D

De EOS 80D heeft een nieuwe 24,2 Megapixel CMOS-sensor en DIGIC 6-beeldprocessor, plus een nieuw AF-systeem met 45-punts cross-type AF-systeem en een hoge opnamesnelheid van 7 fps. Voor nauwkeurig scherpstellen of volgen van onderwerpen binnen een ruim beeldveld, zijn de AF-punten afzonderlijk te selecteren of tot vlakken te groeperen. Dit geeft je meer controle over de compositie, ongeacht waar je onderwerp zich binnen het beeld bevindt. Bij gebruik van lenscombinaties met kleine diafragma’s, zullen 27 f/8 compatible AF-punten voor de juiste scherpstelling zorgen. De camera is voorzien van een allround lens – de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – met nieuwe Nano USM-technologie, en een optionele Power Zoom Adapter PZ-E1 voor vloeiend in- en uitzoomen bij video’s en bediening op afstand via WiFi. De camera heeft een native ISO-bereik van 100 – 16.000 en is ontworpen om onder wisselende lichtcondities te werken. Dit ISO-bereik is uitbreidbaar tot 25.600 en het AF-systeem zal ook blijven functioneren bij een lichtsterkte van minder dan maanlicht (-3EV). De 7.560 pixels tellende RGB+IR-meetsensor meet zowel zichtbaar licht als onzichtbaar infraroodlicht, zodat een nauwkeurige belichting wordt verkregen. De Intelligent Viewfinder toont 100% van het beeld plus de huidige instellingen – je kunt ook snel schakelen naar het 7,7 cm (3,0”) Variangle Clear View LCD II touchscreen – ideaal voor video’s, de Live View-modus of snelle toegang tot functies.

Geniet van de vrijheid van fotograferen en filmen op afstand via je smartphone of tablet door gebruik te maken van de Canon Camera Connect-app. De ingebouwde Wi-Fi en Dynamic NFC connectiviteit laten je eenvoudig verbinding maken en full resolution JPEG’s met slimme apparaten delen. Je kunt ook verbinding maken en je camera bedienen via een pc, zonder dat daarvoor een Wi-Fi router nodig is.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon 80D heeft een adviesprijs € 1299,99 en is beschikbaar vanaf april 2016.

Related Posts