Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 1

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review)

Ring ken je misschien wel van de deurbel en van het bekende geluidje wat afgaat als iemand op de knop drukt. Wist je trouwens dat ook je nu boodschappen kunt achterlaten voor degene die aanbelt kom maar dat even terzijde?

Ik testte de nieuwe Ring oplossing genaamd ring alarm het bestaat uit een aantal producten een base station een keypad een range extender een motion detector en een contactsensor daarnaast heb ik nog een panic button en glasbreuk sensor erbij. Zoals je van Ring gewend bent komt alles keurig netjes in een doos en gaat op alles via de app dat wil zeggen het Base Station en alle andere dingen worden gekoppeld via de app en daarmee kan je je huis beveiligen.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 3

Ik ben een fan van ring sinds ik jaren geleden de oprichter van Ring (voordat het van Amazon was) Jamie Siminoff tegenkwam op CES in Las Vegas en met hem geanimeerde gesprekken voerden over deurbellen en beveiliging. Vandaar mijn voorkeur en voorliefde voor die naast het feit dat het een mooi product is, is het een product wat kwalitatief goed is en wat ook niet al te duur is. De Ring Alarm set die ik hier getest heb kost ongeveer € 260 en is uit te breiden met extra sensoren .

Installatie

De installatie is wel iets werk en dan bedoel ik niet het in elkaar zetten van de set maar meer de complete set van handelingen want Je moet Natuurlijk de app installeren Als je die nog niet hebt de devices koppelen aan de app volgens de handleiding die erbij zit en wat ook Natuurlijk heel belangrijk is dat je op een goede manier de spullen ophangt. De basis het heeft bijvoorbeeld een deursensor en een bewegingssensor die je bijvoorbeeld bij de voordeur zou kunnen ophangen . Alternatief is dat je hem op een andere deur of bij een andere deur neerzet en Natuurlijk kan je altijd het aantal sensoren uitbreiden zodat je zowel de voordeur Als de achterdeur als eventuele andere deur kunt beveiligen.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 5

De handleidingen zijn in het Nederlands, maar ook in andere talen zoals Frans, Engels en Duits. Hoeveel tijd je moet uittrekken voor de installatie hangt een beetje af van je eigen handigheid en in hoeverre alles meewerkt.

Daarmee bedoel ik zaken als: heb je een netwerkpoort vrij op je modem of router om het basisstation aan te sluiten via een netwerk kabel. Is er een stopcontact vrij om deze aan te sluiten op net lichtnet.

Het bedieningspaneel kan op batterijen en op het lichtnet maar het basisstation moet altijd op het lichtnet worden aangesloten.

Maar laten we de stappen eens op een rijtje zetten. Als je begint met het uitpakken van het pakket en het lezen van de handleiding dan zijn de stappen:

  1. Instellen Ring Account
  2. Configuratie van het basisstation
  3. Eventueel configuratie van de ‘geassisteerde bewaking’
  4. Configuratie van de Alarmapparaten
  5. Leren omgaan met het alarm
  6. Oefenen

Eigenlijk is het beste als je eerst kijkt waar alles geplaatst moet worden. De basis set heeft een beperkt aantal sensoren en apparaten (Basisstation, Bedieningspanel, Signaalversterker, Bewegingsdetector, Contactsensor). Er is een stuk in de handleiding over een buitensirene maar die is niet standaard meegeleverd. Ik denk dat de buren daar ook wel blij mee zijn.

Als je begint om in kaart te brengen waar je de installatie gaat doen is het beter plannen. Bijvoorbeeld het bedieningspaneel is handig om in de buurt van de voordeur te plaatsen (op batterij of via lichtnet). De bewegingssensor zou je bijvoorbeeld in de woonkamer kunnen plaatsen als je een contact sensor op de voordeur zet. 

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 7

Wanneer je meer devices gaat toevoegen is het handig om de signaal versterker zo je plaatsen dat de sensoren connectie kunnen maken met het basisstation.

Een voorbereid mens maakt een schets en leest de handleiding, de haastige mens gaat gewoon aan de slag. Aan jou de vraag wat jouw favoriete manier is om zoiets te installeren.

Ring Account

Of je nu planmatig of op goed geluk aan de slag gaat, voor Ring Alarm heb je een Wifi of Ethernet verbinding met internet nodig. Ik ga er van uit dat je een Ring Account hebt. Zo niet maak er eentje aan. Download daarvoor eerst de Ring App van de App Store of Google Play. Daarna kan je met de configuratie beginnen.

Omdat ik al een Ring gebruiker ben (deurbel) beschrijf ik de situatie voor het toevoegen van Ring Alarm aan een bestaande installatie.

Selecteer het type Base Station (klik op het plaatje) en vervolgens kies de locatie van het alarm, dit is een adres. Vervolgens moet het basisstation worden aangesloten op het lichtnet en aangesloten via Wifi of Ethernet. Als dat klaar wacht tot de LED-ring licht geeft en druk dan op pairing. In de app moet vervolgens worden gekozen voor Vind mijn basisstation (Find My Base Station). De meegeleverde Ethernet kabel is 75 cm, goed voor een plaatsing dicht bij de router. Een langere kabel kan, maar die moet je zelf aanschaffen. Wi-Fi is een optie als bekabeld niet kan.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 9

Alles gaat via de app. Hieronder een drie tal screenshots van de installatie procedure. Er is een maand gratis abonnement op Ring Protect Plus. Ik heb deze optie niet gekozen. Ring Protect plus maakt een verbinding met een alarmering / bewakingsdienst in de VS en Canada, buiten deze landen is deze service niet beschikbaar maar wordt in het geval van een noodsituatie (alarm) geautomatiseerd je nood contacten op de hoogte gebracht. Ik heb voor deze installatie gekozen voor zelfbewaking.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 11

Als de verbind met het Base Station gemaakt is wordt vervolgens ook een update uitgevoerd.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 13

Er kunnen nu apparaten worden toegevoegd. Ik ga deze eerst toevoegen voor ik definitief de sensoren installeren (plakken of schroeven / boren).

Installatie van de devices

Als het basis station klaar is kan je de rest van de devices toevoegen. Dit gaat ook via de app en in sommige gevallen verwijder je de plastic folie op de batterij en in andere gevallen sluit je deze aan op het stroomnet. De deursensor zit op de voordeur en bij de configuratie geef je ook aan dat dit de voordeur is zodat als je binnen komt je tijd hebt om het alarm uit te zetten. Als je het als een binnendeur of raam configureert gaat het alarm gelijk af, als deze geopend wordt.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 15
Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 17

Ik heb voor het keypad een gaatje moeten boren om het via stroomnet van stroom te voorzien

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 19

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 21
Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 23

De overige devices zijn ook makkelijk toe te voegen. Ik heb niet van alle schermen screenshots gemaakt. De meeste zaken laten zich makkelijk installeren. Als je gastgebruikers aanmaakt (die het alarm kunnen uitschakelen) dan kan je daarbij een Schema (Schedule) aanmaken.

Bijvoorbeeld de schoonmakers die alleen op vrijdagmiddag tussen 1 en 3 het alarm kunnen activeren en deactiveren. Je kunt ook automatisch het alarm in een schema stoppen, bijvoorbeeld iedere dag om 11 uur het alarm aanzetten en om 6 uur ‘s ochtends weer uit.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 25

Aanmaken van gebruikers

Zoals gezegd is er een owner code en kan je gastgebruikers aanmaken voor het alarm. De code moet uniek zijn en die is 4 posities. Met uniek bedoel ik dat twee gebruikers niet de zelfde code kunnen gebruiken omdat er alleen een code wordt ingevoerd. Er zijn in totaal drie knoppen die van belang zijn bij het aanzetten:

  • Alarm aan
  • Alarm niet actief maar wel monitoren
  • Alarm Uit

Aan de zijkant zijn ook nog drie buttons voor Politie, Brandweer en Medisch. De eerste twee zorgen dat de sirene aangaat, Medisch doet dat niet. Omdat Geassiseerde Bewaking niet beschikhaar is op dit moment in Nederland, houdt het hier bij op.

Extra devices

Ik heb tevens twee losse devices gekoppeld. Een maal een glassensor (voor brekend glas) en een maal een panic button voor alarm (vuur, medisch of

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 27

De glassensor heeft een microfoon die brekend glas detecteert. Installatie gaat via scannen van QR code. Deze zou bijvoorbeeld aan de achterkant van een huis bij schuifdeuren of andere grotere glasoppervlakken kunnen worden geplaatst.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 29

De panic button kan voor paniek, vuur of medisch worden ingesteld. De toegevoegde waarde is met name in een opzet van niet zelfbewaking, bijvoorbeeld bij een ouder persoon. De panic button kan in een keuken worden gemonteerd of ergens op of bij een tafel, wanneer het om een ouder persoon gaat.

Een Veilig Huis met Ring Alarm (Installatie en Review) 31

Conclusie

Ring Alarm is een makkelijk en uitbreidbaar systeem om je huis te beveiligen. Het systeem bestaat uit makkelijk te installeren devices en de installatie is niet moeilijk. Veel kan worden geplakt, het is niet altijd nodig om iets vast te schroeven. Schroeven worden alleen bij de keypad geleverd.

Je hoeft geen Ring klant te zijn als je er mee aan de slag wil maar het kan handig zijn om bijvoorbeeld een deurbel te koppelen aan het alarm. Op dat moment neemt de deurbel dan bijvoorbeeld op als het alarm wordt geactiveerd.

Dit zijn de onderdelen die in de test set zaten. Op de site van Ring vind je nog meer configuraties met meer sensoren, camera’s en zo voort.

ApparaatKosten
Ring Alarm Pack – S249,99 €
Ring Alarm Panic Button34,99 €
Alarm Glass Break Sensor45,00 €

Ring Alarm is een mooie en gebruiksvriendelijke oplossing om je huis te beveiligen en kan worden uitgebreid met meer sensoren wanneer nodig (deur en beweging bijvoorbeeld). De installatie is eenvoudig en binnen twee uur moet e.e.a. wel klaar zijn, als de infrastructuur meezit (voldoende stopcontacten etc).

Een aanrader voor een ieder die het huis wil beveiligen maar niet aan een dienst wil vastzitten. De Ring Alarm kan in zelfbewaking opereren maar kan ook via geautomatiseerde calls mensen op de hoogte stellen van een alarm situatie. Daar zit echter wel een prijskaartje aan na de eerste gratis 30 dagen. Het gaat dan om 10 € per maand of 100 € per jaar. Daar zit dan ook wel de ondersteuning van een eventuele deurbel bij, die hoef je niet apart te kopen.

Related Posts