fbpx

Van sommige zaken moet even duidelijk waarom ze er zijn en waarom ze zijn zoals ze zijn. Daarom een disclaimer. Niet omdat we ergens onderuit willen komen, maar zodat jullie als lezer weten hoe het zit. Afijn, een disclaimer dus.

Linkjes in blogposts

Bij veel reviews zul je links in of onder de blogposts zien staan, naar webwinkels die het product verkopen. Wij worden NIET betaald door de webwinkels om een review te schrijven. Ook niet door de merken van de producten, maar dat is disclaimer 2. Wij zetten de linkjes eronder als service naar jou, de lezer, toe, zodat je meteen weet waar je terecht kunt als je echt geïnteresseerd bent geraakt in het product. Natuurlijk zit er wel een kleine ‘catch’ achter: als jij klikt of iets koopt, krijgt intogadgets.nl een heel klein percentage van het verkoopbedrag. En weet je waarom? Omdat wij ons best doen om goede reviews te schrijven, daar veel tijd in steken en een site ook geld kost, bijvoorbeeld de hosting en de domeinnaam en ook wel eens plugins of andere dingen moeten kopen (sommige dingen zijn gewoon niet gratis) en om verzendkosten te betalen (die gadgets komen niet altijd vanzelf van en naar de bloggers). Dus niet om er rijk van te worden, maar om te zorgen dat jij nog tot in lengte van dagen deze reviews kunt lezen én niet nog meer hoeft te Googelen, daarom staan er dus linkjes.

Gesponsorde blogs

Wij schrijven géén reviews in opdracht van merken/adverteerders. Wij bepalen zelf waar we over schrijven. Wel zie je af en toe andere artikelen (nooit reviews) van merken waar dan [adv] achter staat, dat betekent dat een merk/adverteerder heeft betaald om op dit blog te mogen staan. Soms is het wel een samenwerking, dan levert een merk wat interessante feiten of andere inhoud aan. Maar dan melden wij dat heel duidelijk onder het artikel. We plaatsen geen artikelen waar we zelf niet achter staan. Je kunt ook gewoon reageren op de artikelen van merken/adverteerders die betaald hebben. Vinden ze vaak nog leuk ook. Dus als je je soms afvraagt: “word je hiervoor betaald ofzo?” dan is het antwoord altijd NEE. Soms zijn we gewoon positief over iets en dat melden we dan, en uiteraard kan jouw ervaring met hetzelfde product of merk heel anders zijn dan de onze. Het staat je vrij om daarover dan een reactie achter te laten.

Dus: waar [adv] achter staat is een betaalde blogpost, maar daar doen wij (de bloggers) er verder niks mee. Onze eigen posts zijn per definitie onbetaald en wij bepalen zelf waarover we schrijven. Als iets een samenwerking is, waarbij adverteerders iets qua inhoud hebben aangeleverd, dan staat het eronder.

Daarnaast kunnen merken/adverteerders zelf artikelen plaatsen onder het kopje Brandblogs. Betalen ze dus ook voor, en wij bemoeien ons niet met de inhoud, behalve dat wij eisen dat de artikelen interessant moeten zijn voor jullie, de lezers. En je kunt er gewoon op reageren, vinden ze mogelijk ook nog leuk.

De producten die we reviewen krijgen we in bruikleen van de fabrikant of het PR-bureau van de fabrikant. Dat betekent dat we de producten niet mogen houden. Een enkele keer koopt een reviewer het product zelf. Soms vraagt een fabrikant of PR-bureau het niet terug. In die gevallen houden we het product soms om later te kunnen vergelijken met nieuwere producten en soms verloten we het aan jullie, de lezers. Hebben jullie daar ook nog eens een voordeeltje van. In alle gevallen proberen we nog steeds ons eigen oordeel te geven en worden we niet warm of koud van producten die we mogen houden.