Chatlight – een vreemde naam maar een verlicht product

Handige gadget voor meer licht bij/op je laptop, smartphone of tablet.

Er zijn van die producten die zo simpel zijn dat het bijna moeilijk is om er een review over te schrijven. Chatlight van de Amerikaanse firma Glowzi is daar een van. Wat Chatlight doet is simpel, het zorgt voor extra licht tijdens het chatten via mobiel, tablet of PC maar kan ook helpen om je keyboard bij te lichten of een boek te lezen.

Volgens Glowzi is de standaard camera in onze elektronica geschikt om opnames te maken, maar doet het weinig voor belichting. Speciaal voor chatten (Skype, Facetime en zo voort) is er dus nu de chatlight.

Chatlight
Chatlight

Zoals je kunt zien op de afbeelding van chatlight is dit een lichtje wat op op je PC klemt, met natuurlijk een slimme uitsparing in het midden om de camera te gebruiken. Vervolgens kan je met het schuifje het licht op twee sterktes aanzetten en het lampje omhoog of omlaag draaien om het licht op het juiste punt te krijgen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden en een filmpje zelfs nog meer kan je hier zien hoe het werkt.

Je kunt de chatlight opladen met een standaard microUSB-kabel (bijgeleverd) en volledig opgeladen (ongeveer 2 uur) krijg je 2 uur licht op de hoogste stand. Zoals gezegd kan je de chatlight vast klemmen op je monitor, tablet of smartphone waarbij de maximale dikte 3/4 inch is.  Met klittenband (meegeleverd) kan je de camera ook nog op andere oppervlakken bevestigen. Ze hebben bij chatlight zelfs een tips en truuks video met wat grappige hacks als chatlight voor jou niet zo geschikt is (te scherp licht of te wit). De chatlight geeft je ongeveer 50.000 uur licht voordat de interne oplaadbare batterij op is. Als je iedere dag een uurtje leest dan kan je jaren vooruit! (maar wel natuurlijk steeds opladen).

Is het wat?

De vraag is natuurlijk of chatlight wat toevoegt. En het antwoord is: dat hangt van de persoon af. Ben een je lezer van boeken dan kan de chatlight je laten lezen in het donker. Wil je werken, bijvoorbeeld in het vliegtuig en het is donker dan verlicht chatlight je toetsenbord. Dat is een feature die ik zelf nog wel handig vind. Het licht van het scherm is vaak niet sterk genoeg om het toetsenbord te verlichten. Zelfs videochatten wordt beter door het licht van chatlight, je komt gewoon beter uit de verf (of in beeld). Zijn dit dingen die je aanspreken, check dan eens de site van Chatlight.

De chatlight is online te bestellen voor $29,95 bij Chatlight. Op dit moment is er nog geen Nederlandse distributeur, maar men is daar wel mee bezig.

Related Posts