3D ~ Intogadgets.nl

3D-printen: doe-het-zelf (deel 3 van 3)

In deel 3 van 3D-printen, doe het zelf: sieraden, meubels, protheses en wat al niet meer. De mogelijkheden voor 3D-printen zijn eindeloos. Wat zou jij printen als je een 3D-printer had?

In de vorige twee delen introduceerde ik het alles vernieuwende begrip ‘3D-printing’ reeds. Langzamerhand wordt deze wereld van massa-productie er een van op maat ontworpen concepten. Stel je eens voor wat dit kan doen voor je eigen inbreng en creatieve inslag.

Ontwerp je eigen sieraden in 3D

Via DyvSign.nl kun je je eigen kunstzinnige sieraden ontwerpen met behulp van deze techniek. Zij lopen reeds sinds 2011 voorop met deze trend. Zelfs de HEMA heeft ook al een 3D-afdeling ingericht, naast die van telefooncases.

Bouw je eigen interieur in 3D

Hoe leuk is het om zelf de architect van je eigen woning te zijn? Die salontafel, een walk-in-closet of badkamermeubel zelf ontwerpen, dat kan. En mocht je in de toekomst dat onderdeeltje even niet bijgeleverd hebben gekregen, dan kun je dat altijd zelf even 3D-printen natuurlijk. Dat scheelt je weer dat bezoek aan bijvoorbeeld IKEA.

3D-modellen zullen je om de oren vliegen

Er zijn reeds bedrijven die 3D-modellen verkopen, zoals Threeate.com. Je kunt die modellen daar kopen, maar ook op een veilige manier aanbieden. In vrijwel alle sectoren kunnen ze reeds een model presenteren, die je natuurlijk zelf ook weer kunt verbeteren en opnieuw aanbieden. Dat is nu wat ‘op maat gemaakt’ echt voor je doet.

3D-printing doet veel goeds voor de gezondheidszorg

Op dit moment worden protheses reeds via 3D geprint. En nog ongeboren baby’s worden aan hun open ruggetje geopereerd via bio-printing in de baarmoeder. En denk je eens in, wat bijvoorbeeld blinde mensen kunnen met 3D-geprinte Kunstvormen; ze zullen dan in staat zijn met hun handen Kunst af te tasten en zo er toch iets van meekrijgen.

Conclusie: 3D-printen is zelfs een weldaad voor het milieu

Normaliter bezoeken we tijdens de feestdagen in grote getallen weer die woonboulevards. Maar denk je eens in, wat het zou doen voor het milieu als je dat niet langer hoeft, je kunt het immers prima thuis af met je eigen 3D-printer.

Zie ook deze onderstaande documentaire van de tv-documentaire: ‘How it’s made’ over dit onderwerp:

Hoe fijn is het, als je zelf ‘mastering your life’ kunt toepassen? Je wereld zal dan beslist wat meer – nog meer – voelen als thuiskomen en eigenheid uitstralen. Ik voorspel dat dat een weldaad voor de mensheid zal betekenen.

Bij bol.com zijn deze 3D-printers reeds vanaf € 599,= te koop.

Related Posts