Beste volledig draadloze oordopjes 1

Beste volledig draadloze oordopjes

De laatste jaren zijn volledig draadloze oordopjes of true wireless oordopjes flink in opmars. Het meest bekend zijn de witte Apple Airpods die iedereen lijkt te hebben. De populariteit van volledig draadloze oordoppen is niet zonder reden. Het zijn in dagelijks gebruik hele fijne oordoppen. Bellen, muziek luisteren en je telefoon bedienen door het aanraken van de oordoppen, het werkt allemaal erg soepel.

Om de beste draadloze oordopjes te vinden hebben we een tiental verschillende modellen getest met zowel iPhone als Android-telefoons. Als het gaat om geluidskwaliteit en bouwkwaliteit is de Sennheiser Momentum True Wireless wat ons betreft de beste keus.

Wat vinden we belangrijk bij draadloze oordopjes

In eerste instantie hebben we gekeken naar de volgende punten:

  • Geluidskwaliteit
  • Bouwkwaliteit
  • Pasvorm
  • Batterij-duur
  • Slimme functies

Sennheiser Momentum True Wireless 2

De Sennheiser draadloze oordopjes overtuigen door op alle criteria goed te scoren. De geluidskwaliteit is de beste van alle geteste modellen, wat natuurlijk te verwachten was van een grote naam als Sennheiser. Dat is voor een deel te danken aan het gebruik van Bluetooth 5.0 met aptX, maar ook aan de jarenlange ervaring die het Duitse merk heeft. Ook de bouwkwaliteit is top. Niet alleen zijn de oordoppen mooi gemaakt, ze zijn ook spatwaterdicht volgens de IPX4-norm. Dit zorgt er voor dat je je geen zorgen hoeft te maken over zweet of fietsen in de regen met de oordopjes in.

De Sennheiser Momentum True Wireless werkt 4 uur op een acculading en kan nog twee keer worden opgeladen met de meegeleverde case. Beide oordoppen zijn aanraakgevoelig zodat je telefoon in je zak kan blijven zitten. Toch is het interessant om je telefoon er bij te pakken, want met de Sennheiser Smart Control app kan je de oordoppen verder instellen. Onder andere de equalizer is via de iOS- en Android-app in te stellen.

Goed alternatief: Apple Airpods Pro

We kunnen natuurlijk niet over volledig draadloze oordopjes schrijven zonder de Apple Airpods Pro (soms ook Apple Airpods 3 genoemd) te noemen. Apple heeft met de Airpods duidelijk de trend gestart en maakt nog steeds hele mooie oordoppen. Toch vinden we de geluidskwaliteit net wat minder dan de Sennheiser oordopjes.

Daar staat wel tegenover dat iPhone-bezitters met de Airpods een unieke ervaring krijgen want de integratie met iOS is perfect uitgevoerd. Bovendien hebben de Apple Airpods Pro een belangrijke troef in handen: noise cancelling. Dat is bij in-ears minder nuttig dan bij een over-ear hoofdtelefoon. In-ears isoleren uit zichzelf al goed. Toch is het een feature die ons heeft overtuigd. Vooral in een rumoerige omgeving zorgt het er voor dat je de muziek goed kunt blijven volgen en ook telefoongesprekken goed kunt verstaan.

Voordelige keus

Wil je liever niet je spaarpot stukslaan op een paar oordoppen? Of raak je oordoppen nog wel eens kwijt, zeker als ze geen draad hebben? Dan is de Jade Audio EW1 een voordelige keuze. Voor nog geen €60 heb je een paar volledig draadloze oordoppen die absoluut niet verkeerd klinken. Is je interesse gewekt? We schreven deze review over de Jade Audio EW1.

Ook de Urbanears Luma is een aanrader. De stijl van Urbanears is bij de Luma mooi gecombineerd met een Apple-achtig ontwerp.

Andere geteste modellen

Related Posts
Jade Audio EW1 review 10
Lees meer

Jade Audio EW1 review

Al met al zijn deze oordoppen echt een aanrader. Je kunt voor dit bedrag weinig andere oordoppen vinden die zo gebalanceerd klinken, goed in elkaar zitten en eigenlijk alles goed doen.