Pink-HyperX-Cloud-2-Gaming-Headset

Review: HyperX Cloud II Pink headphones

Blogger en gamer Joost testte de HyperX Cloud II Pink van Kingston. Benieuwd naar zijn ervaringen?

In augustus schreven we al over de aankondiging van de HyperX Cloud II Pink door Kingston. De Cloud II Pink is een gaming-headset die geheel ontworpen is door Zweedse designers. Wij onderwerpen de headset aan verschillende tests. Hoe is de geluidskwaliteit? Werkt de 7.1 audio naar wens en hoe zit de hoofdtelefoon tijdens het gamen?

HyperX Cloud II Pink: inhoud van de doos en bouwkwaliteit

Pink-HyperX-Cloud-2-Gaming-Headset-08 De HyperX Cloud II Pink komt in een mooie en stevige roze doos welke aan de binnenkant voorzien is van een foam-inlay. In de doos vind je de HyperX Cloud II Pink hoofdtelefoon, de afneembare microfoon, een reserveset velours oorkussens, USB-controle-module, adapter voor in het vliegtuig en een wit tasje om de hoofdtelefoon in op te bergen.

De eerste indruk van de hoofdtelefoon is meteen goed. Hij is stevig en de materialen voelen solide en goed afgewerkt aan. De mogelijkheid om de microfoon te verwijderen is erg handig als je geen gebruik maakt van communicatie tijdens het spelen van de games. De plek waar de microfoon aangesloten wordt is dan netjes af te sluiten met een silicone afdekdop. Ook de USB-controle-module voelt stevig aan en het indrukken van de volumeknoppen voor de microfoon en het geluid gaat soepel.

HyperX Cloud II Pink: geluidskwaliteit

De kwaliteit van het geluid is erg goed te noemen. Op zowel een hoog als een laag volume is het geluid rijk en worden zowel de hoge als de lage tonen goed weergegeven. Tijdens het spelen van first-person-shooters heb ik duidelijk gemerkt dat het gebruiken van de 7.1-audiofunctie van de hoofdtelefoon een voordeel biedt over het normale stereo geluid. Je krijgt veel beter mee waar geluiden vandaan komen waardoor het spel niet alleen méér gaat leven maar je ook sneller en gerichter kan reageren op gebeurtenissen in de game. hyperx-cloud-2-pink-2Wat betreft het geluid bij het luisteren van muziek kan ik ook duidelijk zeggen dat dit van erg goede kwaliteit is voor een hoofdtelefoon die specifiek gericht is op het gamen. Wel ben ik van mening dat de 7.1-audiofunctie bij het luisteren van muziek niet goed werkt. Het geluid klonk wat schel, maar gelukkig is de 7.1-audiofunctie gemakkelijk in en uit te schakelen.

De microfoon van de hoofdtelefoon werkt erg goed. Het kunnen verstellen van het volume geeft je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je spraakvolume voor anderen aan te passen terwijl je aan het gamen bent. De kwaliteit van de microfoon is goed en geeft zuiver en kraakvrij je spraak door.

hyperx-cloud-2-pink-1

HyperX Cloud II Pink: het comfort

Ik heb het comfort van de HyperX Cloud II Pink goed kunnen testen tijdens de Reality-LAN in Assen. De hoofdtelefoon zit goed en sluit goed aan. Hierdoor wordt omgevingsgeluid goed gedempt en kan je dus optimaal genieten van je muziek, film of je concentreren op je game. De oorkussens vielen bij mij netjes over de oren heen en als je ervoor zorgt dat de band niet te strak zit (kwestie van instellen), dan kan je de hoofdtelefoon behoorlijk lang ophebben (meer dan 5 uur) zonder dat deze gaat irriteren.

HyperX Cloud II Pink: de eindconclusie

De HyperX Cloud II Pink is een mooi ontworpen hoofdtelefoon met een goede bouwkwaliteit en goed geluid. De 7.1-audiofunctie valt persoonlijk iets tegen tijdens het luisteren van muziek, maar is prima gedurende het gamen. De hoofdtelefoon zit goed ook wanneer je hem gedurende langere tijd draagt. Voor mij 4 sterren waard, een vijfde ster zou behaald worden wanneer men ervoor kan zorgen dat de 7.1-audiofunctie ook bij het luisteren van muziek goed werkt.


De HyperX Cloud II Pink is onder andere te koop bij Bol.com.

[bol_product_links block_id=”bol_561515808b65c_selected-products” products=”9200000039507366,9200000039507372″ name=”HyperX Cloud II Pink” sub_id=”” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”740″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
Lees meer

WIN: Hou je apparaten clean PAKKET t.w.v. € 40,-

Sinterklaas is in het land en geeft aan jullie dit leuke pakketje weg! Leuke gadgets om je bureau georganiseerd mee te houden, zoals kabeltags en doekjes om je scherm mee schoon te houden. Check snel hoe je meedoet!