Review: Philips ActionFit in-ear sportheadphone

Dit is de eerste review in een reeks over sportheadphones. Sinds ik zelf ben begonnen met hardlopen ben ik op zoek gegaan naar fijne oortjes. Voor mij moeten deze aan een aantal criteria voldoen. Ik test of ze voor mij hieraan voldoen en of ik ze graag altijd zou dragen bij het hardlopen. Uiteraard kun je ze ook bij andere sporten goed gebruiken, maar dit is mijn referentiekader.

Voor deze serie test ik (en wellicht komen er nog bij):

Philips SHQ1200 ActionFit in-ear
Plantronics BackBeat FIT
Sony AS700 on-ear
Bose SIE2i
Denon Exercise Freak Orange
Teufel Move

In deze eerste review van sportheadphones mijn bevindingen met de Philips ActionFit in-ear headphones. De naam zegt uiteraard al dat deze uitermate geschikt zijn om te gebruiken bij het sporten. In het oranje, dus als je helemaal in WK-stijl wilt sporten, dan moet je deze hebben uiteraard.

Uiterlijk

De oortjes zijn grijs met feloranje dopjes en feloranje (met kevlar verstevigd) koord. Tussen de twee uiteinden en het snoer naar je telefoon zit een grijs tussenstukje met reflectortje. In de praktijk is dat zo klein dat je daar niks aan hebt. Draag voor je eigen veiligheid ‘s avonds reflecterende kleding of lampjes die je om je arm kunt doen, bijvoorbeeld.

De dopjes zijn in drie maten bijgeleverd. Zo zitten ze in elk oor goed. Tevens zit er een klein zakje bij om ze op te bergen.

Philips-actionfit-oor

Kwaliteit

De Philips ActionFit in-ears hebben een behoorlijke bas. Dat staat al op de verpakking en die belofte wordt waargemaakt. Zeker met hardlopen is dat best prettig. Je blijft daarmee met de juiste muziek makkelijk in een lekker ritme lopen. Kwestie van muziek zoeken met het juiste ritme en dan loop je lekker.

De ActionFit laat prima geluid van buitenaf door. Je hoeft het volume niet keihard te zetten om toch fijn geluid te horen. Ik heb ervaren dat dat met andere dopjes wel eens anders is. Wat dat betreft een prima combinatie, want je wilt je muziek goed horen, maar je wilt ook auto’s en brommer horen aankomen.

philips-actionfit-helemaa

De muziek klinkt heel dichtbij. Alsof het echt in je hoofd zit. Als je dat niet heel erg prettig vindt dan kan ik je beter andere oordopjes aanraden waarbij de muziek van iets verder lijkt te komen. De kwaliteit van de muziek is aardig over het algemeen. Het hangt ook van de bron af. Toch klinkt niet alles even kraakhelder, maar dat kan ook komen door de wat duidelijker bas.

Op de website van Philips wordt in de beschrijving 1 keer kort melding gemaakt van een microfoon, maar dit staat niet in de specificaties beschreven en een test wees uit dat die er inderdaad niet in zit. Gesprekken voeren tijdens het sporten is dus niet mogelijk met deze headset.

Tot slot: het snoer hoor je wel een beetje langs je kleding schuren, maar niet heel erg. Bij standaard dopjes van andere merken heb je daar veel meer last van. De wind hoor je niet gelukkig, en dat is prettig als je loopt met wind en weer. Ikzelf ben er overigens mee door de regen gelopen, geen centje pijn (nouja….)

De Philips ActionFit in-ear headphones zijn verkrijgbaar in 4 kleurcombinaties voor 22,99 euro.

Van alle sportheadphones die ik tot nu toe heb getest, en dat zijn er 5 in de volle breedte qua prijzen, komen deze op nummer 2. Welke op nummer 1 staan, en of die daar blijven staan, dat lees je in volgende reviews!

 

 

Comments are closed.

Related Posts