Review: Bose SIE2i in-ear sportheadphone 1

Review: Bose SIE2i in-ear sportheadphone

Dit is de tweede review in een serie over sportheadphones. Sinds ik begonnen ben met hardlopen ben ik op zoek naar dé perfecte headset. Deze moet aan een aantal criteria voldoen en ik beschrijf of deze oordopjes de aankoop waard zijn voor mij. Uiteraard moet je daarom rekening houden met hoe ik ze zelf wil gebruiken. Ik beschreef eerder al mijn ervaring met de Philips ActionFit in-ears. 

Voor deze serie test ik (en wellicht komen er nog bij):

Philips SHQ1200 ActionFit in-ear
Plantronics BackBeat FIT
Sony AS700 on-ear
Bose SIE2i
Denon Exercise Freak Orange
Teufel Move

Aan de hoge kant van het prijzenspectrum vind je de Bose SIE2i in-ear headphones. Waar de ActionFit van Philips voor minder dan 23 euro te krijgen is, kosten deze schatjes zo’n 135 euro (in de aanbieding). Hele andere koek!

Uiterlijk

De Bose SIE2i viel mij positief op door de felle kleurtjes. Ik kreeg ze zelf in paars toegezonden, maar ze zijn er ook in felgroen, oranje (leuk voor WK’s en EK’s) en blauw. De bedrading is afwisselend grijs met die kleur, wat een leuke designtwist eraan geeft. Verder vallen ze natuurlijk op door de ‘flubbertjes’ aan de oortjes, genaamd StayHear. Volgens Bose moeten die ervoor zorgen dat de oordopjes goed blijven zitten, zelfs tijdens extreme sporten.

bose-sie2i-liggend

In het snoer zit een afstandsbediening voor je telefoon, waarmee je muziek kunt wisselen of telefoongesprekken opnemen. De i in de naam geeft aan dat er een microfoon en afstandsbediening in zit. De headset is voor iets minder geld ook verkrijgbaar zonder deze optie.

Extra’s

De Bose SIE2i komt met extra’s. In de doos zit namelijk een Reebok-hoesje voor je telefoon. Helaas wel alleen geschikt voor alles van Apple en andere telefoons die van vergelijkbaar formaat zijn. Mijn koelkast van een Xperia Z1 past er niet in, evenals de GALAXY S5. Dus dat is een toevoeging die alleen leuk meegenomen is als je telefoon van gepast formaat is. De rest betaalt dus voor niks.

Verder is de headset standaard met kort snoertje. Dit zorgt voor minder geslinger van het snoer tijdens het sporten en kun je ook makkelijker bewegen zonder verstrikt te raken in een snoer. Gelukkig zit er wel een verlengstuk in de doos voor als je toch wat meer snoer nodig hebt.

Kwaliteit

Nu de hamvraag: betaal ik ook voor kwaliteit? Op het geluid is weinig aan te merken. Kraakhelder, zoals je mag verwachten van een merk als Bose. Toch zijn er wel wat issues. En die zitten in het ontwerp. De StayHear oordopjes zijn in theorie prettig, maar ze dragen amper bij aan het goed blijven zitten. In heb gewoon gemiddeld grote oren en heb de ‘flubbertjes’ er in maat M aan gehangen. Het probleem zit echter niet in de extra houvast maar in de oortjes zelf, het harde plastic. Die zijn te groot. En dan kun je er nog zoveel extra flexibel plastic aan hangen, ze blijven er niet beter door zitten. Sterker nog, het zorgt ervoor dat de oortjes nog verder naar buiten gaan hangen voor mijn gevoel. Dat zorgt ervoor dat het geluid niet goed in mijn oor komt. Het volume moest er daarom best voor omhoog en dat is zonde. Plus dat ik tijdens het rennen steeds het gevoel had dat ze er elk moment uit konden vallen.

bose-sie2i-oor

Toch jammer. Ik had gehoopt dat dit nou eens oordopjes waren waar goed over was nagedacht. Die zo perfect zouden passen dat ik ze nooit meer uit wilde doen. Ik verheugde me enorm op het uitproberen van deze headset. Voor dat geld is dat ook logisch, lijkt mij. Maar alleen als je over wat grotere oren beschikt zullen ze perfect zijn.

De SIE2i is te koop voor een adviesprijs van 154,95 euro, de variant zonder afstandsbediening en microfoon voor 124,95 euro.

Related Posts
Hesh-2-Wireless-Bluetooth-Silver-Black-Chrome-Mic
Lees meer

Review: Skullcandy Hesh 2 Wireless

Joost testte de Hesh 2 Wireless van Skullcandy. Een koptelefoon is natuurlijk vrij persoonlijk, want heb je grote oren, kleine oren, een groot hoofd of een klein hoofd? Het maakt nogal uit. Joost geeft advies.