Jade Audio EW1 review 1

Jade Audio EW1 review

Al met al zijn deze oordoppen echt een aanrader. Je kunt voor dit bedrag weinig andere oordoppen vinden die zo gebalanceerd klinken, goed in elkaar zitten en eigenlijk alles goed doen.

True Wireless oordoppen zijn overal. Of je nou gaat voor de “the original” van Apple of the Sennheiser Momentum die een superieure geluidskwaliteit biedt, er is keuze genoeg. Toch zijn dit allemaal vrij dure oplossingen. Het merk Jade Audio biedt met de EW1 een zeer betaalbare oplossing. Voor nog geen €60 heb je een paar volledige draadloze in-ears die goed aanvoelen én goed klinken.

Het merk Jade Audio zegt je misschien niets, maar het is een sub-merk van Fiio, een merk dat we al een tijdje kennen als een van de grotere spelers als het gaat om hifi uit China. Dat zie je terug in de EW1. Alles ziet er goed verzorgd uit en het komt allemaal serieus over. De verpakking en accessoires zijn sober om de prijs laag te houden, maar je krijgt wat je nodig hebt. In de verpakking zit:

  • de twee oordoppen
  • een oplaadcase
  • een usb-kabel
  • 3 sets met tips (small, medium, large)

De constructie van de EW1 van Jade Audio is prima voor elkaar. Daardoor hebben deze draadloze oordopjes een IPX5-rating. Dat wil zeggen dat ze goed tegen vocht kunnen en in theorie kan je ze zelfs onder de kraan afspoelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over bijvoorbeeld zweet tijdens je workout.

cVc 8.0 NC noise cancelling

Ook de specs zijn niet verkeerd. De EW1 is voorzien van Bluetooth 5.0, de meest recente versie. Daarnaast worden codes als AptX ondersteund, iets waar de muziekliefhebbers onder ons blij mee zullen zijn.

Interessant is dat Jade Audio gebruik maakt van cVc 8.0, een functie van de Qualcomm QCC3020 chipset in de EW1. Deze milde vorm van noise cancelling filtert omgevingsgeluiden weg, maar op een minder agressieve wijze dan “echte” noise cancelling. Het zorgt echter ook niet voor de druk op je oren die bij zware ruisonderdrukking nog wel eens merkbaar is.

De Jade Audio EW1 in gebruik

Geen overdadig geheel dus, maar dat kunnen we Jade Audio (of Fiio) vergeven. Het pairen werkt gelijk zodra je de EW1 uit de case haalt. Met de iPhone waarmee we testten was de rechter earbud gelijk zichtbaar in het Bluetooth menu van de telefoon. Na deze gepaird te hebben werkte de linker oordop direct en even later was deze ook zichtbaar in de Bluetooth instellingen. Foutloos!

Het vinden van een goede seal is altijd even lastig. In dit geval ging het echter gemakkelijk, op 1 ding na: de Jade Audio EW1 heeft touch-bediening op beide oordoppen. Als je gewend bent te letten op de lage bass-tonen om aan te geven dat de seal goed is kan dat lastig zijn. In dit geval skipten we onbedoelde steeds naar het volgende nummer. Klein puntje.

Hoe klinkt de EW1?

In een woord: goed. Er zijn voor meer geld betere true wireless oordoppen te vinden, natuurlijk, maar voor een bedrag van €59,95 op het moment van schrijven heb je met deze earbuds niets te klagen. Je mist de allerlaagste en allerhoogste tonen, maar wat je hoort klinkt lekker vol. Het is nooit warm of traag. Ook hier zie je weer de hand van Fiio terug.

Al met al zijn deze oordoppen echt een aanrader. Je kunt voor dit bedrag weinig andere oordoppen vinden die zo gebalanceerd klinken, goed in elkaar zitten en eigenlijk alles goed doen.

Bol.com
Related Posts