fbpx

De zoektocht naar een perfect paar jeans is soms niet de makkelijkste. Skinny, baggy of met wijde pijpen? Zwart, wit, met een heftige wassing of toch gewoon een neutrale donkerblauwe? Om je een beetje op weg te helpen hier een paar tips waarmee je binnen no-time de ideale jeans scoort.

1. Kies de juiste fit

Eigenlijk weten we dit allemaal, maar omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet blijft het tricky. Met de juiste fit zie je er niet alleen beter uit, je voelt je ook beter omdat je broek gewoon goed zit.
Eigenlijk zit je met een skinny jeans tegenwoordig altijd goed. Wel zijn daar natuurlijk weer tal van varianten op, de mate van skinny kan je dus zelf bepalen. Ook is het altijd wel prettig als er wat elasthan in zit (meestal 2%).  Dit zorgt dat de jeans comfortabel zit en mooi naar je lichaam vormt. Je ziet hier niets van, maar het comfort is ongekend.

2. Soms is simpel het best

Drukke wassingen of zelfs prints: het is niet altijd nodig. Zeker als je nog niet zoveel jeans in de kast hebt liggen is het verstandiger om voor een neutrale wassing te gaan. Weersta ook de drang om voor een uitgesproken model te gaan en vermijdt grote gaten. Leuk als 5e broek, maar niet helemaal geschikt als broek voor iedere dag.
Durf je echt een stap verder te gaan, ga dan voor een ongewassen denim, ook wel raw denim genoemd. De echte liefhebbers zijn al jaren helemaal gek van raw denim. Dit zijn vaak wat stuggere jeans maar door ze intensief te dragen (en niet te wassen!) gaan ze zich wel helemaal naar je lichaam vormen en heb je uiteindelijk een heel uniek exemplaar.

3. Laat je adviseren

Als je nog niet bekend bent met alle merken en modellen, vraag dan vooral om advies. In alle winkels die gespecialiseerd zijn in het verkopen van denim vind je ook altijd wel iemand die je goed uit kan leggen wat bij jou mooi staat en wat de laatste trends zijn. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd een goede vriend of vriendin vragen mee te gaan en je te adviseren. Liever eerlijk advies dan een broek kopen die je echt niet staat.

Je kunt natuurlijk ook online shoppen. Zo probeer je op je gemak alles thuis voor de spiegel en kan je rustig het voor jou juiste model kiezen, zonder opdringerige verkoper die in je nek hijgt. En tegenwoordig kan je bij de meeste webshops ook makkelijk en vaak zelfs gratis retour sturen wat je niet past of leuk vindt.

4. Ga voor kwaliteit

Zoals met alle kledingstukken is het beter om niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit te gaan. Neem bijvoorbeeld de jeans van PME Legend. Dit jeansmerk haalt zijn inspiratie uit de fit en kwaliteit van de broeken die piloten vroeger droegen. Deze jeans kunnen dus echt wel tegen een stootje. PME maakt modellen in alle soorten en maten. Er zit dus altijd een model en wassing tussen wat bij je past.

Dit bericht is mogelijk gemaakt door Van Tilburg Online.