meet-ozo-nokia-first-ever-virtual-reality-camera

Nokia introduceert OZO virtual reality camera

De OZO vritual reality camera is gericht op professionele contentontwikkelaars. Nokia wil hiermee een nieuw hoofdstuk beginnen in de virtual reality opname.

De introductie van de OZO virtual reality camera door Nokia is de eerste in een lijn van digitale mediaoplossingen, bedoeld voor professionele contentontwikkelaars.

OZO VR-Camera

nokia-ozo

Met de OZO Virtual Reality camera wil Nokia een nieuwe golf van innovaties te weeg brengen, door professionals krachtige middelen te geven om Virtual Reality op te nemen en af te spelen. De OZO neemt stereoscopische 3D-video op door middel van 8 gesynchroniseerde globale sluitersensoren en ruimtelijke audio via 8 geïntegreerde microfoons.

Met behulp van software – ontwikkeld voor de OZO – wordt het mogelijk om real-time 3D te bekijken met een innovatieve terugspeelmogelijkheid die de noodzaak voor een voorgemonteerde panoramisch plaatje – een tijdrovend proces – overbodig maakt. De gemaakte beelden kunnen gepubliceerd worden voor commercieel verkrijgbare virtual reality hardware zoals head mounted displays (HMD’s) met immersive en volledig 360 graden beeld- en geluidaccuraatheid.

Prijs en beschikbaarheid

Nokia is nog bezig met de laatste tests en zal op een later tijdstip de volledige technische specificaties en de prijs bekend maken. Er wordt naar gestreefd om in het vierde kwartaal van 2015 te kunnen leveren.

Related Posts
Samsung introduceert 2TB-SSD's 3
Lees meer

Samsung introduceert 2TB-SSD’s

Samsung heeft 2TB-varianten van de 850 PRO en 850 EVO SSD's geïntroduceerd. Snellere toegang tot je bestanden met een hoge opslagcapaciteit.
Samsung Galaxy Note 8 8
Lees meer

Samsung Galaxy Note 8

Na de Galaxy Note 7 en het bijbehorende debacle met de exploderende accu’s is Samsung er alles aan…