Review: Teufel Mute 2 BT koptelefoon - lekker in je eigen wereld 1

Review: Teufel Mute 2 BT koptelefoon – lekker in je eigen wereld

Rob testte de Teufel Mute 2 BT, een koptelefoon met Bluetooth en Active Noise Cancellation. Wat is de kwaliteit, krijg je waar voor je geld, werkt de ANC goed? Rob vertelt het je in deze review.

Koptelefoons zijn er in alle soorten en maten. Zo kennen we in-ear en over-ear, bone conductivity (het geluid loopt via je botten) en natuurlijk met een draad en via Bluetooth. Maar je kunt het ook bekijken van uit het gebruiksperspectief: sportkoptelefoons, koptelefoons voor gamers, koptelefoons voor echte muziek liefhebbers enzovoort. Samen met Bluetooth-speakers is dit een van de drukste audiosegmenten waar iedere zelf respecterende leverancier wel een model voor ontwikkeld heeft.

Niet nieuw, maar wel hot zijn de Bluetooth / active noise cancellation koptelefoons. In dit artikel kijken naar de Teufel Mute 2.

Verpakking Teufel Mute 2

Review: Teufel Mute 2 BT koptelefoon - lekker in je eigen wereld 3
de spanning van het uitpakken

Als je de Teufel uitpakt uit de stijlvolle rood/zwarte doos dan heb je een stevige koptelefoon te pakken. De travelbag is een voorgevormde semi-harde hoes waar de koptelefoon en toebehoren inpassen.

Review: Teufel Mute 2 BT koptelefoon - lekker in je eigen wereld 5
alles in een hoes

Er hoeft weinig te worden geïnstalleerd, alleen de batterij moet in de koptelefoon worden geplaatst.

Review: Teufel Mute 2 BT koptelefoon - lekker in je eigen wereld 7
batterij aan de rechteroorschelp

In principe neem je alles mee. Bijgevoegd zijn een mini-jack kabel, een vliegtuigconverter (twee mini-jack male naar een mini-jack female) en een microUSB-oplaadkabel.

Review: Teufel Mute 2 BT koptelefoon - lekker in je eigen wereld 9
aansluitingen van boven naar beneden : oplaad-MicroUSB, aan/uit, mini jack, zachter/harder/speciaal

Pairing Teufel Mute 2

Als je geen gebruik maakt van de kabel moet je de koptelefoon via Bluetooth pairen met PC, tablet of smartphone. De instructies staan in de bijgevoegde handleiding maar is eenvoudig:

  1. schakel de koptelefoon aan
  2. druk op de speciaal toets (tussen hard en zacht gepositioneerd op de linkerschelp)
  3. schakel Bluetooth op het te koppelen device in en laat zoeken naar apparaten
  4. maak de koppeling met Teufel Mute BT

Andere functies

Naast het beluisteren van muziek kan ook een smartphone gesprek worden gevoerd. De Mute heeft een aparte microfoon zodat je smartphone niet noodzakelijk in de hand hoeft te worden genomen. Ik vind persoonlijk het bellen met de Mute minder fijn, je lijkt iets te veel afgesloten.

Ook vorige / volgende nummer afspelen kan met de Mute. Daarbij gaat vooruit makkelijker dan achteruit. Je drukt voor vooruit eenvoudig twee seconden op de harder knop. Om een nummer terug te gaan moet je eerst de muziek stoppen en dan twee seconden op zachter drukken.

Het is even zoeken naar de knoppen op de linkerschelp. Je moet met je vinger er even overheen als je de harder / zachter knop zoekt.

Geluid en comfort

Als je de Mute ophebt met ANC aan dan kom je in een andere wereld. De ruis om je heen, of het nou van een vliegtuig is, van de kinderen of van je collega’s verdwijnt. Combineer je dat met muziek dan ben je in je eigen bubbel. De Mute heeft zachte oorschelpen en daarmee goed draagcomfort. Dit is trouwens een heel persoonlijk iets, een koptelefoon moet je idealiter een keer ophebben als je in het verleden last heb gehad met draagcomfort.

Het geluid is zonder meer goed te noemen. Ben je een echte audiofiel dan moet je hem echt een keer beluisteren of jij dat ook vindt, over smaak valt niet te twisten en niet iedere muziekstijl is hetzelfde.

De ANC (active noise cancellation) is wat mij betreft goed. Ik heb het idee dat Sony MDX 1000x een nog betere ANC heeft maar die is dan ook nog twee x zo duur.  Ook heeft deze de mogelijkheid om even het geluid te stoppen als iemand wat vraagt door je hand op een schelp te leggen. Dit kan met de speciaal toets van de Mute 2 ook maar is omslachtiger. Er zijn nog meer verschillen maar die bespreek ik wel in de Sony review.

Oordeel

Teufel heeft met de Mute 2 BT een fijne en goede koptelefoon uitgebracht. Prima geluid en goede pasvorm gecombineerd met een mooie opberghoes waardoor je hem makkelijk kunt meenemen.

Prijs is EUR 199,99 onder andere bij Teufel.

 

 

 

 

Related Posts