Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Review: Lenovo Yoga Tab 3 Pro – tablet én projector

Thijs test zelfs op vakantie gewoon door. Tijdens de wintersport probeerde hij deze tablet met beamer uit. Handig? Of juist een waardeloze toevoeging? Je leest het in deze review!

Tablets zijn er in overvloed, maar de Lenovo Yoga Tab 3 Pro is er eentje die eruit springt. Deze tablet is namelijk ook gelijk een projector. Creëer eenvoudig je eigen bioscoop!

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Slimme projector

De Yoga Tab 3 Pro heeft een ingebouwde projector die iedere muur omtovert tot een scherm van maximaal 70 inch (178 cm breed). De projectie is 50 lumen en kan een scherp beeld neerzetten. Handig is dat als het beeld onder een hoek op je projectielantaren valt, het beeld automatisch wordt aangepast naar de juiste rechthoekige verhouding. En waar je een ouderwetse beamer scherp stelt met een draai aan de lens, gebeurt dat hier op de tablet zelf.
Ook niet onbelangrijk voor de bioscoop ervaring is het geluid. In de Yoga Tab 3 Pro zijn 4 JBL-speakers ingebouwd die samen voor een prima geluid zorgen. Volledig opgeladen gaat de projector maximaal 18 uren mee.

Mijn ervaringen met de Yoga Tab 3 Pro

Lenovo Yoga Tab 3 pro op muurWij hebben de Yoga Tab 3 Pro meegenomen op wintersportvakantie. En ik vind het ideaal, want je kan op diverse manieren film kijken. Ten eerste als je WiFi hebt via Netflix of YouTube. Ten tweede kan je gebruik maken van de 64 GB hard drive. Of je kan een mini-sd-kaartje vol met films in de tablet plaatsen, hierdoor ben je niet afhankelijk van de kwaliteit van je WiFi verbinding. Dus geen in het Duits nagesynchroniseerde kinderfilms, maar languit op je hotelbed de Lion King in het Nederlands kijken. Ideaal!

Als tablet

Naast een beamer is de Yoga Tab 3 Pro ook een tablet. Ik ga hier niet uitgebreid op in, want dat is niet de unieke feature die het tot een toffe gadget maakt. Het QHD-scherm is een 10.1″ WQXGA-scherm (2560 x 1600), voorzien van 10-point Multitouch. De tablet is voorzien van een 13-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel front camera.

Verder kan je de tablet ook zonder de projector prima gebruiken als tv, want door de ‘stand’ kan je ‘m neerzetten en zelfs ophangen!

Prijs & Beschikbaarheid

De Lenovo Yoga Tab 3 Pro is verkrijgbaar in 2 varianten; met WiFi en met WiFi en 4G. De eerste variant is € 499 en de tweede € 599.Liever een andere laptop of tablet en die binnen 24 uur geleverd?

Related Posts
Review: Nest IQ cam 8
Lees meer

Review: Nest IQ cam

Je huis bewaken doe je tegenwoordig niet meer met een camera en een videorecorder, maar state-of-the-art met een…