BioSport_Gallery-Images_BlueA3_1024x1024

Review: SMS Audio Biosport

SMS (Studio Mastered Sound) Audio is het lifestylebrand van rapper 50 Cent. Ontstaan uit de gedachte “There had to be something better. I couldn’t find it, so I decided to create it.” Wat deze oordopjes met hartslagmeter betreft, is dat nog niet gelukt.

SMS Audio Biosport

Een kadootje om te krijgen

Laat ik bij het begin beginnen. De Biosport is een kadootje om te krijgen. Er is veel aandacht besteed aan het design van zowel de verpakking als de oordopjes zelf. Je krijgt helemaal zin om het uit te pakken en ermee aan de slag te gaan. De oordopjes zijn fraai tentoongesteld in de doos, er zit een opberghoesje bij en 3 maten oordopjes (small, medium & large). Als bonus zit er een tegoedbon voor een maand Runkeeper Elite in.

Hier komen echter de eerste minpunten om de hoek. Volgens de verpakking is de Biosport ‘compatible with leading fitness apps’. Na veel vijven en zessen kreeg ik de hartslagmeting aan de praat met Runkeeper op een iPhone 4. Met de eveneens populaire apps Runtastic en Sports Tracker is het niet gelukt. Later las ik op de FAQ pagina dat slechts Runkeeper wordt ondersteund.
Minpunt twee: de Biosport werkt lang niet op alle smartphones. Grof gezegd worden de iPhones vanaf de 4S ondersteund en enkele Android devices.

Biosport Hartslagmeting resultaatHartslagmeting met de Biosport

De Biosport is gemaakt met twee doelen: tijdens het sporten luisteren naar jouw muziek en je hartslag in de gaten kunnen houden. En daarmee komen we bij twee pluspunten. Allereerst is de geluidskwaliteit van de oordopjes dik in orde. De van gel gemaakte dopjes sluiten goed af, waardoor je nog meer geniet van de muziek. De drie maten oordopjes zijn geen overbodige luxe, want zelfs de Small-variant vond ik vrij lastig om goed in te brengen. Ik kan me voorstellen dat je na een uur sporten blij bent dat je ze uit kan doen.

Het unieke van de hartslagmeting in de oordopjes werkt naar behoren. Bij gebrek aan een compatible telefoon heeft mijn vriendin de oordopjes getest met ook een traditionele hartslagband om. De resultaten waren prima vergelijkbaar.

Mijn conclusie over de Biosport

Mijn verwachtingen van de SMS Audio Biosport waren hoog gespannen en dat werd na ontvangst van dit fraaie product alleen maar meer. En ondanks dat het geluid en de hartslagmeting prima zijn, word ik er niet enthousiast van. De belangrijkste knelpunten zijn de compatibiliteit enerzijds slechts één app (Runkeeper) en anderzijds een beperkt aantal devices en daarnaast de, vanwege de grootte, minder comfortabele oordopjes.

Beschikbaarheid en prijs

De SMS Audio Biosport is verkrijgbaar in de kleuren zwart, geel en blauw. De Biosport oordopjes zijn onder andere verkrijgbaar bij Bax-shop.

Comments are closed.

Related Posts