Teufel Airy : comfortabele in ear wireless koptelefoon met lekker geluid 1

Teufel Airy : comfortabele in ear wireless koptelefoon met lekker geluid

Als je op zoek bent naar een koptelefoon dan zijn er een hele hoop opties. Hiermee bedoel ik niet zozeer dat er heel veel merken koptelefoons zijn, die zijn er ook zeker, maar ook dat je een keuze hebt wat voor type koptelefoon hebben heel en welke functionaliteit erop zit. In dit artikel review ik de Teufel Airy, een zogenaamde “in ear” koptelefoon .

Teufel Airy : comfortabele in ear wireless koptelefoon met lekker geluid 3

Dit is een redelijk populair segment, onder andere door Apple’s AirPods die,  al zo vaak is gebeurd, en nieuw segment als het ware openbreken. De markt is groot genoeg en vele leveranciers zijn op de markt gekomen met hun eigen versie, zoals ook het  beroemde merk Teufel uit Berlijn.

Teufel Airy : comfortabele in ear wireless koptelefoon met lekker geluid 5

Als je kijkt naar de koptelefoontjes zie je eigenlijk best wel een bekend beeld. Een kleine opberg case, aan te sluiten via micro USB, die als opslag maar ook als oplaadstation werkt. Zodra je de koptelefoon er instopt wordt hier magneet is naar beneden getrokken om op goeie manier met het oplaadpunt contact te maken. We hebben daarom hier de beste draadloze oordopjes op een rij gezet. Aan de voorkant zitten drie kleine ledjes die de mate aangeven in hoeverre de case is opgeladen. De hele case is niet veel groter dan een doosje lucifers.

Test

Ik heb ze in de sportschool gebruikt, tijdens het fietsen en fitness in het algemeen. Iets wat in je oor zit kan gaan irriteren, in mijn test van een uur a anderhalf uur viel dat nog mee. Trouwens ook op- en over oorkoptelefoons kunnen gaan irriteren. Teken dat je even iets anders moet gaan doen.

Bij het lopen zou ik ze niet direct gebruiken vanwege het feit dat ze toch los in je oor zitten. Het is niet gezegd dat ze eruit vallen maar het is zeker niet iets wat ik zou willen riskeren, zonde als ze vallen en kapot gaan. Het risico is niet zo zeer het valrisico maar een andere loper of auto die er overheen gaat.

Voor dat ik trouwens de koptelefoon kon testen was deze al ingepikt door mijn jongste zoon die binnen no time de connectie met zijn mobiel had gemaakt en ik na een tijd zoeken me realiseerde dat hij ze zou kunnen hebben. Kostte nog wel wat overredingskracht om ze terug te krijgen.

Maken van een verbinding

De koptelefoon gebruik Bluetooth om verbinding te maken met je mobiele details maar bijvoorbeeld ook kan je connectie maken met een laptop zodat je op kantoor er ook gebruik van kunt maken. Het is niet mogelijk om wanneer je aan het afspelen bent of geconnecteerd bent met het ene apparaat een tweede device te pairen, hiervoor moet je echt de verbinding stoppen , dan kun je de verbinding wel leggen.

Teufel Airy : comfortabele in ear wireless koptelefoon met lekker geluid 7

Wat kan de Airy?

De AIRY TRUE WIRELESS heeft een touchcontrol waarmee je makkelijk je muziek en je telefoontjes regelt.  Kijk maar eens in onderstaande afbeelding voor de mogelijkheden. De bediening is goed, alleen met drie keer tikken (vorige nummer) had de AIRY soms moeilijkheden.

Teufel Airy : comfortabele in ear wireless koptelefoon met lekker geluid 9

Functionaliteit

De AIRY wordt geleverd met siliconen oor adapters in drie verschillende varianten(want niet ieders oor is hetzelfde) is daarnaast spatwaterdicht (IPX5) zodat je ook buiten kunt dragen. Je kunt tot 6:00 uur muziek afspelen met een keer opladen en in principe is 15 minuutjes in de oplaadcase is genoeg voor 1 uur muziek, een volledig opgeladen case geeft je grofweg een dag muziek.

Integratie met Google Assistant en Siri is ook mogelijk, maar ik gebruik deze functionaliteit niet. Ik heb al twee keer tijdens de test iemand gebeld uit mijn contacten zonder dat ik het wilde (sorry Ruth!).

Het volume pas je aan op het aangesloten apparaat, zoals je mobiele telefoon. Je kunt wel de telefoon opnemen op de koptelefoon (en weigeren).

Teufel Airy : comfortabele in ear wireless koptelefoon met lekker geluid 11
Aansluiting voor de microUSB

Conclusie

De Teufel AIRY is een prettige koptelefoon met een lekker geluid zonder toeters en bellen. Verkrijgbaar in drie kleuren (blauw, zwart en wit) bij Teufel en met een prijs van EUR 149,99 veilig in de middenmoot. Van Teufel krijg je nooit spijt, ook omdat je acht weken kunt proberen.

Related Posts