Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 1

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie

Teufel is geen onbekende op het gebied van speakers en koptelefoons. Ze timmeren al vele jaren aan de weg en heb in het verleden korte tijd in Amsterdam een winkeltje gehad bij de PC Hooftstraat / Van Baerlestraat, net zoals ze dat hebben in Berlijn in het Bikini gebouw vlakbij Bahnhof Zoo.

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 3
Budapester Str. 38-50, 10787 Berlin,

Als je kijkt wat er bij de koptelefoon wordt geleverd dan is dat een kabeltje om aan te sluiten op je mini Jack van je mobiele telefoon als je mobiele telefoon tenminste nog een aansluiting hebt voor een hoofd telefoon en oplaadkabel USB naar een uur pc zonder oplader voor het stroomnet en natuurlijk de koptelefoon zelf alles in een stijlvolle zwarte hoes.

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 5

En handleidingen zitten er helaas niet bij ja er zitten twee e-boekjes bij het verwijderen van afval en de andere in acht talen die de snelste fiets inhouden wat staat er dan in hem aanzet hoe je hem kan koppelen in de ANC en transparantie mode.

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 7


Bediening

Als je de koptelefoon op hebt dan zijn de knoppen aan de achterkant te vinden. Zo weet je ook of je links en rechts goed hebt zitten. Er staat trouwens ook L en R op de koptelefoon.

Aan de linkerkant zit aan/uit knop, de MicroUSB C poort en de micro jack aansluiting. Rechts de ‘joystick ‘en de inschakeling van ANC. De joystick kan je gebruiken voor harder (UP) / zachter (DOWN) en Vorige (LEFT) en Volgende (RIGHT) knop.

Handleiding

Online is natuurlijk wel een uitgebreide handleiding te vinden. Dat is niet iets wat je alleen bij TEUFEL ziet, alle elektronicafabrikanten leverde steeds minder handleidingen mee.

Een online opleiding nu natuurlijk veel makkelijker up to date te houden. En, eerlijk is eerlijk, de quick quide moet je in staat stellen om een verbinding te maken, het zijn maar 3 kleine pagina’s. De handleiding is hier te downloaden en geeft meer informatie over de opties en de betekenissen van lampjes en hoe vaak je waarop moet drukken.

Muziek

Hoe goed is de Real Blue NC als koptelefoon? Voor mij persoonlijk is muziek een secundair iets, dat wil zeggen dat ik iets anders doe en muziek op de achtergrond heb. Ik ben geen audiofiel die in detail de speaker en de specs tegen het lucht gaat houden. Ik vindt het geluid heel goed en voldoet aan mijn criteria voor een koptelefoon. Van Klassiek tot Pop, van Rock tot audio boek, alles is prima te verstaan.

Opladen

Volgens de informatie van TEUFEL kan je als je ANC uitzet 55 uur naar muziek luisteren en al met ANC aan 41 uur. Dat is eigenlijk voldoende voor normaal gebruik, binnen zo’n tijd ben je altijd wel een keer in de buurt van een oplader. Ik kon niet een twee drie vinden hoelang de Real Blue NC moet opladen maar een paar uur, dan zal deze zeker opgeladen zijn.

Een kabel wordt meegeleverd, de stekker voor in het stopcontact niet. Maar het is een standaard USB oplaadpoort dus je gebruikt of je PC of je hebt nog wel ergens een stekker liggen.

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 9

ANC

Active Noise Cancellation zet tegen geluid tegen het omgevingsgeluid in en neutraliseert daarmee het geluid. Geluid is een golf en als je daar een golf tegen over zet die precies omgekeerd is, dan filter je veel geluid weg. Met name bij monotoon geluid zoals in een vliegtuig is dit heel goed. Zet maar eens een keer je ANC koptelefoon af en je vraagt je af hoe je in dit geluid kunt functioneren.

Het went heel wel weer snel zonder koptelefoon maar het verschil is toch schokkend.

De wereld om je heen

Wat we het eerst gezien hebben bij Sony, is de mogelijkheid om de ANC juist uit te zitten om even de geluiden om je heen te horen. Hiertoe leg je even je hand op de schelp. Dit werkt heel goed. Bij Teufel doe je dit door even de knopt ANC in te drukken, bijvoorbeeld om te horen wat de piloot aan het vertellen is. Het werkt iets minder makkelijk omdat je echt even een kopje moet vinden maar dat gaat op zich ook wel goed.

Eigen instellingen

Bij deze koptelefoon hoort ook een app die je kunt downloaden. Daarna maak je een verbinding met de Headphones. Let wel dit is een aparte app voor headphones.

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 11

Als je verbonden bent kan je een aantal instellingen aanpassen, zoals Noise Control, EQ (Equilizer) en ShareMe.

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 13

Voor een individueel soundprofiel kan je de EQ optie kiezen. JE kiest uit een aantal presets of .. maakt een custom profiel. Dit zijn typische functies die je in een app doet, in plaats van op de koptelefoon zelf.

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 15

Ook is er een optie om als je geen muziek afspeelt toch ANC aan te blijven houden. Bijvoorbeeld in een vliegtuig.

Als jouw mobiel geen mini Jack heeft kan je voor je toestel (bijvoorbeeld mijn IPhone 11) een Micro Jack naar Lightning adapter kopen. De audio kabel heeft trouwens ook nog een afstandsbediening waarmee ook het een het ander kan doen, zoals volgende vorige en zo voort. Meer informatie in de handleiding.

Teufel Real Blue NC doet mee in de eredivisie 17

Conclusie

De Real Blue NC is een koptelefoon die in de eredivisie mee speelt. Goede bediening, goede ANC en een prima speeltijd afhankelijk van de instellingen (ANC aan of niet). Een paar dagen muziek luisteren zonder te opladen kan, en in die tijd vind je vast wel ergens een oplader / tijd om op te laden.

De opbergbox is handig om alles mee te nemen, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Koptelefoon, audio kabel en USB-C kapel passen er in.

Muziek weergave is goed en de ANC functionaliteit ook. Alhoewel, het beste test je dat in een vliegtuig, hoewel een was droger of wasmachine ook wel werk als achtergrond lawaai.

Is deze net zo goed als die van Bose en Sony? Ik zou hem niet direct in die range willen zetten. Maar de prijs is dan ook lager dan van de concurrentie, tussen de 120 en 70 EUR lager. De Real Blue NC is te koop bij Teufel voor EUR 229.

Het is een goede keuze als je niet zo veel wilt uitgeven. Het feit dat je 8 weken testen lkan haalt je misschien over de streep. Bevalt het je niet, dan stuur je hem terug. Dat is het mooie van Teufel.

Related Posts