Sony Hi-Res audio RSX-GS9

Sony introduceert Hi-Res audio voor de auto #IFA2015

Tijdens de IFA 2015 introduceert Sony zijn nieuwe assortiment hoge resolutie audiosystemen (kortweg Hi-Res audio) voor in de auto. Het eerste wat opvalt bij het bekijken van de foto’s is dat het er echt anders dan anders uitziet. En dat werd hoog tijd wat mij betreft.

Uiterlijk

Audio voor in de auto mag dan een snelle ontwikkeling doormaken de laatste jaren, maar qua looks was het eigenlijk allemaal hetzelfde; een scherm met daaromheen een aantal knoppen. Met de nieuwe systemen van Sony ziet het er ineens een stuk knapper uit en dat is mooi genomen.

thumb_RSX-GS9_Hero_OLEDrevision-Large XS-GS1_Hero_Cut-Large

Geluid

Uiteraard draait het allemaal om het geluid dat dit Hi-Res audiosysteem produceert. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en een tweelaags chassis voor de RSX-GS9 digitale mediaspeler worden trillingen en storingen voorkomen. Daarnaast maakt Sony gebruik van een hoogwaardige 32 bit audioconverter voor het omzetten van digitale bestanden naar analoog geluid.

Luidsprekers en versterker

Uiteraard mogen een stel goede luidsprekers en een versterker niet ontbreken om het geluid naar buiten te brengen. De Sony XM-GS4 4-kanaalsversterker moet zorgen voor zeer fijne details in een breed spectrum van zeer hoog naar erg laag, aldus het persbericht. De XS-GS1 supertweeter zorgt voor een nauwkeurige weergave van de hoge tonen. Ze beschikken over een open structuur en kunnen bij plaatsing in de auto naar de ramen worden gericht voor een betere verspreiding van het geluid.

XM-GS4_Hero_Cut-Large XS-GS1_Close_Up-Large

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf januari 2016 is dit compleet nieuwe Hi-Res audiosysteem te koop in Europa. Als muziekliefhebber kan ik niet wachten tot het in mijn auto zit, maar de prijzen zullen, net als het geluid dat dit systeem produceert, op (top) niveau liggen is mijn verwachting. Flink sparen dus.

Related Posts
ue590-front-black
Lees meer

Samsung presenteert nieuwe UHD-monitoren

Het portfolio van UHD-monitoren (Ultra High Definition) van Samsung is uitgebreid met twee nieuwe modellen. De UE590 en UE850 bieden beide levensechte en contrastrijke beelden.