Alcatel likes to MOVE it

Alcatel presenteerde op de IFA  in Berlijn 4 producten in de MOVE serie. Allemaal wearables die iets te maken hebben met, je raad het al: beweging. De serie bestaat uit MOVEBAND, de MOVETIME WiFi Watch, MOVETRACK en MOVE Track&Talk.

Maar wat doen deze producten dan? Nou het is heel eenvoudig:

  1. MOVEBAND: de activitytracker die al je dagelijkse activiteiten bijhoudt
  2. MOVETIME WiFi Watch: dit horloge houdt je verbonden tijdens alledaagse activiteiten
  3. MOVETRACK: de draagbare GPS-tracker die je belangrijkste bezittingen nauwkeurig volgt
  4. MOVE Track&Talk: het horloge waardoor ouders altijd verbonden zijn met hun kinderen

Laten we inzoomen op de functionaliteit van deze producten zoals ze net zijn aangekondigd.

Moveband

Allereerst is er de MOVEBAND. Deze activitytracker houdt je  dagelijkse activiteiten bij. Met de bijbehorende app volgen gebruikers hun fysieke activiteiten, waaronder de afgelegde afstand, tijd, calorieën en meer. Ook meet MOVEBAND het slaappatroon. Al met al geen spectaculaire functionaliteit maar wel een goed lid van de MOVE familie.

De MOVEBAND volgt sms’jes, e-mails en oproepen vanaf de pols, zodat gebruikers altijd verbonden blijven (ook als de telefoon niet in handbereik is). MOVEBAND combineert een gestroomlijnd design en trendy kleuren met een oplaadtijd van nog geen twee uur. Dat betekent zeer weinig downtime voordat hij er weer klaar voor is. MOVEBAND wordt verkocht in combinatie met Alcatel-smartphones.

Movetime Wifi Watch

De MOVETIME WiFi Watch (eigenlijk een mini smartwatch) laat gebruikers direct vanaf hun pols een telefoontje plegen of oproepen ontvangen, zodat ze nooit meer iets belangrijks hoeven missen. Wat je ook doet, het horloge is klaar om je te vertellen wat er aan de  hij opent zowel e-mails als sms’jes en herinneringen. Natuurlijk meet het ook activiteitsgegevens:  het aantal stappen, calorieën, afstand, tijd, water- en cafeïne-inname, en hartslag. Op de speciale MOVE app zie je wat je hebt gedaan. Je bedient de MOVE Wifi Watch met name met bewegingen.  Klik op het scherm om muziek af te spelen of te pauzeren, draai je pols om een nummer vooruit of terug te gaan, of activeer de camera om snel een foto te nemen. Voor de fashionista’s: de MOVETIME WiFi Watch is verkrijgbaar voor 169 euro in zilver, donkergrijs en goud.

Overhead shot of female casual clothes on pink background

Movetrack

Waar is nu weer mijn ….

Als je veel dingen kwijt bent, is de Alcatel MOVETRACK wat voor jou: het is een draagbare GPS-tracker. Met een gewicht van slechts 33 gram is dit apparaat eenvoudig aan bagage te bevestigen of aan een sleutelbos te hangen. Dankzij het unieke design is hij ook aan de halsband van je huisdier te bevestigen, zodat je ook die nooit meer kwijtraakt.

lvt_hires_2 alcatel

MOVETRACK biedt real-time tracking voor een periode van vier dagen – zo lang kan het apparaat stand-by staan.  Gebruikers ontvangen notificaties via de aparte app Virtual Fence. Ze krijgen hierdoor automatisch een bericht als een item een voorgeprogrammeerd veilig gebied binnengaat of verlaat. Gebruikers kunnen ook de locatiegeschiedenis checken voor een nog veiliger gevoel.

Waar is mijn kind?

Na de lancering van zijn GO WATCH vorig jaar, is er nu  de MOVE Track&Talk. Hiermee houden ouders een oogje op  hun kinderen via de smartphone. Check  de veiligheid van je kind in een handomdraai – ze bellen, sturen spraakberichten, zien hun locatie. En dat allemaal vanuit een speciale, gebruiksvriendelijke app.

lvt_hires_3 alcatel

MOVE Track&Talk is eenvoudig, slaat vijf sneltoetsnummers op voor direct bellen en heeft ruimte voor tien voorgeïnstalleerde contacten bij noodgevallen. Weet je even niet zeker waar je kind is gebleven? Het MOVE Track&Talk gps horloge voor kinderen is uitgerust met een unieke combinatie van gps, gsm en wifi waarmee ouders altijd de locatie van hun kind weten. De MOVE Track&Talk geeft daarbij de meest accurate locatie-informatie door, zowel binnen- als buitenshuis. Dankzij zijn lichtgewicht ontwerp draagt de MOVE Track&Talk zeer comfortabel en gaat de accu wel vier dagen mee.

Al met al een mooie lineup van Alcatel. Je kunt in de komende tijd diverse reviews van de producten van Alcatel verwachten.

Related Posts