IFA 2014: Samsung duikt in VR 1

IFA 2014: Samsung duikt in VR

Virtual Reality is HOT. Sinds de overname van Oculus Rift door Facebook is Virtual Reality opeens een hype geworden.  Ook Samsung ziet dit en werkt samen met Oculus aan de eerste op grootste schaal verkrijgbare VR headset voor mobiele devices, de Samsung Gear VR.samsung

Geoptimaliseerd voor Note 4

De samenwerking is bijzonder, Samsung en Oculus die samen een headset ontwikkelen en deze biedt volgens Samsung een compleet nieuwe ervaring van mobiele content. De Gear VR is geoptimaliseerd voor de (tevens nieuwe) Galaxy Note 4.

Het is dus een headset die specifiek op het mobiele platform mikt en specifieke content nodig heeft, o.a. 360 graden 3D video. Dit zal ontwikkeld worden zegt Samsung.

De Gear VR is draadloos en licht genoeg om prettig te dragen.

Vergeleken met je mobiele device is de Gear VR natuurlijk wel een enorm apparaat, maar of dit een probleem is kunnen we pas zeggen als de eerste exemplaren beschikbaar zijn.

Op dit moment zijn nog te weinig gegevens beschikbaar over technologie en resolutie. De prijs is wel dusdanig ‘laag’ dat wanneer het echt een wow! device is het een succes kan worden.

Samsung Gear VR is beschikbaar voor  € 199, in de combinatie met de Samsung Game Pad voor € 249.

 

 

Related Posts
Read Dead Recap 8
Lees meer

Read Dead Recap

Read Dead Redemption 2 is inmiddels een week of twee beschikbaar, na ontelbare vertragingen en teasers. We hebben…