Samsung introduceert gebruiksvriendelijke Gear S2 smartwatch 1

Samsung introduceert gebruiksvriendelijke Gear S2 smartwatch

De concurrent voor de Apple Watch. Samsung introduceert de Gear S2, een prachtig vormgegeven smartwatch, die draait op Tizen OS. Lees er alles over.

Samsung kondigt de Gear S2 aan en dit lijkt de eerste grote concurrent voor de Apple Watch te zijn. De Gear S2 heeft een mooi rond en prachtig afgewerkt ontwerp. Door aan de ring op de Gear S2 te draaien, krijg je snel en eenvoudig toegang tot al je berichten en applicaties. De Gear S2 zit vol sensoren, een versnellingsmeter, gyroscoop, hartslagmeter, omgevingslichtsensor en een barometer. Samsung heeft eerder deze week al bekend gemaakt dat er volledige ondersteuning is voor Apple’s iPhone.
samsung_gear_s2

Functioneel ontwerp

De Samsung Gear S2 heeft een elegant rond display met een hoogwaardige afwerking. Samen met de buttons Home en Back zorgt de unieke roterende ring ervoor dat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot berichten en apps. Omdat de smartwatch dun (11,4 mm) en licht is, draagt de Samsung Gear S2 zeer comfortabel. Het ronde 1,2 inch scherm heeft een resolutie van 360 x 360 (302 ppi) en is zeer helder. De smartwatch draait op Samsung’s meest recente Tizen OS en heeft een voor wearables geoptimaliseerde 1 GHz dual core processor.

Mobiel gemak voor elke dag

De Samsung Gear S2 is geoptimaliseerd voor dagelijks gebruik. Notificaties lees je in één oogopslag af en belangrijke berichten verstuur je vanaf je pols. Met de vernieuwde fitnessfuncties voor de Samsung Gear S2 blijf je gezond en actief. Op je 24-uurs-dagboek houd je dagelijkse je activiteiten en fitnessdoelen bij, maar je kan de gegevens ook bijvoorbeeld in de beschikbare Nike+ Running app bekijken. De batterij in de Samsung Gear S2 heeft een levensduur van twee tot drie dagen en dat is aanzienlijk langer dan de Apple Watch. Opladen doe je met de draadloze wireless charging dock.

Betalen met je smartwatch

Portemonee vergeten? Dan biedt de ingebouwde NFC-technologie op de Samsung Gear S2 uitkomst, althans in Amerika. Ook werkt Samsung samen met bedrijven uit verschillende branches om niet alleen het gebruiksgemak van wearables uit te breiden, maar ook om de mobiele gebruikservaring verder te veraangenamen. Denk aan smart car keys, sleutels voor je huis, of aan de mogelijkheid om je connected home op afstand vanaf je pols te bedienen.

Rijk ecosysteem biedt optimale gebruikservaring

Om de gebruikerservaring te verrijken werkt Samsung samen met ontwikkelaars en anders partners. Dat komt terug in horlogeplaten en -banden waarmee gebruikers hun persoonlijke stijl kunnen uiten. Ook zijn er bij de lancering apps beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor het ronde gebruikersinterface van de Gear S2. Zo check je snel en probleemloos nieuws, sportuitslagen en beursnoteringen, zie je welke tweets trending zijn of waar je een hapje kunt eten.

Verkrijgbaarheid

De Samsung Gear S2 komt in twee versies. De Samsung Gear S2 heeft een donkergrijze horlogeplaat en -band en de andere een zilveren plaat en witte band. De Samsung Gear S2 classic verschijnt met een zwarte plaat en een leren band. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Related Posts