definition3s-zwart

Teufel brengt boekenplankspeakers Definion 3S uit

De Duitse luidsprekermaker Teufel brengt de Definion 3s: een boekenplankmodel, met dezelfde high-end componenten als zijn grote broer, de Definion 3

De Duitse luidsprekermaker Teufel heeft een benjamin in de Definion-familie: een boekenplankmodel, met dezelfde high-end componenten als zijn grote broer, de Definion 3. De naam van de jongste telg luidt: Definion 3S.

Net als zijn grote broer beschikt de Definion 3S over een coaxiale driver en long-throw wok-bas-driver. Dankzij het basreflex-systeem met precision-channel kan de compacte boekenplankspeaker dicht tegen de muur worden geplaatst.

Definion 3S

Teufels gerenommeerde SCA coaxiale driver

De combinatie van tweeter en midrange-chassis in de coaxiale driver is bij de gehele Definion familie verantwoordelijk voor een flinke dosis ruimtelijke klank. Omdat de beide drivers in één component verenigd zijn, bereiken alle frequenties gelijktijdig het oor van de luisteraar. De looptijdverschillen tussen tweeter en midrange-driver zijn minimaal en zorgen voor een ruimtelijke en natuurgetrouwe geluidsweergave. De midrange-driver heeft een vlak membraan, wat echter niet van invloed is op de afstraling van de tweeter.

Basreflex-systeem met precision-channel

De compleet nieuw ontworpen basreflex-poort, het precision-channel genoemd, heft de typische nadelen op die doorgaans bij een basreflex-systeem aanwezig zijn. Met het precision-channel vermindert de lage overgangsfrequentie naar de SCA-driver tunnelresonanties en de ruime-afmeting van de basreflexpoort elimineert ruis en bijgeluiden. Bovendien zorgt de speciale gewelfde vorm van de basreflexpoort voor een bijzonder diepe basweergave. Samen met het bijzonder lange long-throw wok-membraan van de bas-driver bereikt de Definion 3S een opmerkelijke lage grensfrequentie van 50 Hz.

Overige specs Definion 3S

Verder kent de Definion 3S nog de volgende specs:

  • 3-kanaals basreflexsysteem;
  • SCA coaxiale driver voor een fijne ruimtelijke klank en gelijkmatige afstraling;
  • Long-throw wok basdriver met carbonmembraan voor een hoge impulsnauwkeurigheid en dynamiek;
  • Stijlvol gelakt in antraciet of wit-zwart, sportief slanke behuizing met gestroomlijnde vorm;
  • Elegante, tapse behuizing.

Accessoires, prijs en beschikbaarheid

De Definion 3S is verkrijgbaar als stereoset in antraciet of wit-zwart voor € 999,99 . Bijpassende statieven (Statief Definion 5S) worden eveneens in dezelfde kleuren aangeboden, voor € 149,99 per stuk.

Definion 3Sdefinition3s-witdefinition3s-zwart-detail

 

 

 

Related Posts