Spotify nog steeds bezig met lossless abonnement 1

Spotify nog steeds bezig met lossless abonnement

Spotify blijft vastbesloten om een ‘HiFi’-versie van zijn dienst uit te brengen Spotify heeft nog steeds plannen om een ‘HiFi’-versie van zijn streamingdienst te lanceren. Dit werd enkele jaren geleden aangekondigd door het Zweedse bedrijf, maar tot op heden is er nog geen optie beschikbaar voor gebruikers om te genieten van muziek in hogere kwaliteit. Intern is de functie echter al in gebruik.

In een interview met The Verge onthulde een topman van Spotify dat de HiFi-optie tijdelijk on hold is gezet, omdat de muziekindustrie sinds de aankondiging aanzienlijk is veranderd. Begin vorig jaar liet Spotify weten dat de HiFi-optie onderdeel zou worden van het Premium-abonnement, maar sindsdien is er geen verdere informatie over de functie vrijgegeven.

In de tussentijd hebben verschillende concurrenten van Spotify lossless muziek geïntegreerd in hun reguliere abonnementen. Vermoedelijk wilde Spotify een hogere prijs vragen voor de HiFi-optie. Er waren al langere tijd tests gaande met deze functie; de eerste meldingen van gebruikers die uitnodigingen ontvingen voor dergelijke tests dateren uit 2017. Tijdens die tests konden gebruikers tegen een meerprijs muziek in hogere kwaliteit beluisteren.

De topman van Spotify bevestigde dat de HiFi-optie nog steeds in ontwikkeling is. “We gaan het doen, maar we gaan het doen op een manier die logisch is voor ons en voor onze gebruikers. De industrie is veranderd en wij hebben ons moeten aanpassen.” Het is nog niet bekend hoe de functie er precies uit zal zien. Spotify had het tijdens zijn evenement vorige week kunnen aankondigen, maar koos ervoor om dit niet te doen. In plaats daarvan onthulde het bedrijf dat het een TikTok-achtige feed op het thuisscherm zal integreren.

Spotify, opgericht in 2006, is een van de grootste muziekstreamingdiensten ter wereld met meer dan 345 miljoen actieve gebruikers en 155 miljoen betalende abonnees. Het biedt momenteel drie abonnementsplannen: Free, Premium en Family. De HiFi-optie zal naar verwachting een aanvulling zijn op het bestaande Premium-abonnement, waarmee gebruikers kunnen genieten van muziek zonder advertenties, onbeperkt overslaan van nummers en offline luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
honor-5x-featured
Lees meer

Nieuws: Honor 5X en 7 Premium nu verkrijgbaar

Op de CES van dit jaar heeft Honor een nieuwe smartphone geintroduceerd met de naam Honor 5X. De Honor 5X is nu beschikbaar in Europa. Het bedrijf kondigde ook een Honor 7 Premium aan.