Nokia lanceert de Nokia X, de Nokia X+ en de Nokia XL

Nokia heeft op MWC een nieuwe lijn betaalbare smartphones gelanceerd: de Nokia X, Nokia X+ en de Nokia XL. De Nokia X werd al verwacht, maar de introductie van X+ en de XL mag verrassend genoemd worden. Nokia speelt hiermee in op het toegankelijk maken van internet voor de massa. Naast de X-serie introduceert Nokia twee toestellen die gericht zijn op personen die niet eerder gebruik hebben gemaakt van mobiel internet: de Nokia Asha 230 en de Nokia 220.

De Nokia X-serie

De gebruikersinterface van de X-serie is geïnspireerd op de Lumia-serie en wordt gekenmerkt door de tegels. De X-serie geeft toegang tot de Nokia Store en tientallen ‘third-party’ appstores via sideloading. Uiteraard zijn ook de HERE Maps met offline kaarten en geïntegreerde turn-by-turn navigatie en de Nokia MixRadio beschikbaar.

Nokia-X
Nokia X

 

De X-serie is een betaalbare series smartphones die draaien op Nokia X OS, een variant van Android. Zo biedt de X-serie verschillende Microsoft-diensten, zoals gratis cloud-opslag in OneDrive. De Nokia X is uitgerust met een 4-inch display en een 3 megapixelcamera. De Nokia X+ biedt een grotere opslag dan de Nokia X is hierdoor meer geschikt voor de grootgebruiker. De Nokia XL is uitgerust met een 5-inch display, een 2 megapixelcamera aan de voorzijde en een 5 megapixelcamera aan de achterzijde. De Nokia X-serie heeft standaard de beschikking over een Qualcomm Snapdragon dual-core processor en biedt ondersteuning voor Dual Sim.

Nokia XL
Nokia XL

 

Nokia Asha 230 en de Nokia 220

Naast de X-serie introduceert Nokia twee toestellen die gericht zijn op personen die niet eerder gebruik hebben gemaakt van mobiel internet. De Nokia Asha 230 is de nieuwe telg van de Asha-serie en is uitgerust met een touchscreen. De Asha 230 biedt toegang tot het Asha Platform, waaronder Fastlane. Binnenkort komt er een software-update beschikbaar waarmee de Asha 230 toegang krijgt tot 7 GB gratis cloud-opslag in OneDrive.

De Nokia 220 is de laagst geprijsde datatelefoon tot nu toe. De Nokia 220 is uitgerust met een 2,4-inch display en een stof- en spatvrij toetsenbord. Nokia richt zich hiermee op de Late Majority / Laggards.

Nokia 220
Nokia 220

 

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia X zal verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs vanaf 89 euro (exclusief subsidies). De Nokia+ en de Nokia XL zullen verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van respectievelijk 99 eurp en 109 euro, eveneens exclusief subsidies. De Nokia Asha 230 is met een adviesprijs van 45 euro de best betaalde full-touch smartphone van de Asha-serie. De Nokia 220 zal verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van 29 euro.

[koopgids product=”Nokia XL”]

Related Posts