Update: LG G Watch met Android Wear 8 juli beschikbaar 1

Update: LG G Watch met Android Wear 8 juli beschikbaar

Op Google’s devel0per conference is bekend gemaakt dat een van de eerste horloges met Android Wear, de LG G Watch vanaf nu te pre-orderen is. Jammer genoeg is deze optie er nu nog slechts voor een paar landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zuid-Korea en Japan.

Update 1/7/2014: In Nederland is de LG G Watch vanaf 8 juli verkrijgbaar voor 199 euro.

G Watch 1

De LG G Watch gaat draaien op een 1,2 Ghz Snapdragon processor en is voorzien van een 1,65 inch kleuren LCD-display. Dit heeft een resolutie van 280 bij 280 pixels en is energiezuinig. Omdat een horloge heel anders werkt dan een telefoon is er een nieuwe Android-variant ontwikkeld, genaamd Android Wear, wat informatie toont op basis van kaarten. Dit is vergelijkbaar met de wijze waarop Google Now zijn gegevens presenteert, iedere kaart heeft z’n eigen functionaliteit en informatie. Via het gesproken commando “Ok, Google” kun je via spraakcommando’s opdrachten aan je horloge geven. Het horloge is via Bluetooth te koppelen met elke Android-telefoon die 4.3 of hoger draait.  De G Watch is ook water- en stofdicht en straks verkrijgbaar in de kleuren White Gold en Black Titan. Het lijkt erop dat het horloge 255 dollar gaat kosten, het is nog even afwachten wat de Nederlandse prijs zal worden.

Update 1/7/2014: hij gaat 199 euro kosten, Nederlandse consumenten die voor 31 augustus bij een Vodafone of Belcompany winkel een abonnement afsluiten of verlengen in combinatie met de nieuwe smartphone LG G3 ontvangen de LG G Watch gratis. Kijk voor meer informatie over deze actie op: www.thenewsmart-g3-vodafone.nl.

Voor iedereen die niet kan wachten: zorg dat op 8 juli de LG G Watch op jouw deurmat ligt door vanaf vandaag een pre-order te plaatsen voor de G Watch in de smartwatchshop van Coolblue via www.smartwatchshop.nl en www.smartwatchshop.be.

Related Posts