Netatmo Windmeter

Netatmo breidt weerstation uit met Windmeter

Netatmo levert een weerstation met een binnen- en een buitenmodule en een regenmeter aan te sturen met een app. Binnenkort is dit weerstation uit te breiden met een windmeter.

Netatmo Windmeter

Ikzelf heb dit weerstation al een aantal jaren in bezit en het geeft me een fantastisch inzicht in hyperlokaal weer. De binnensensor meet o.a. de binnentemperatuur, luchtvochtigheid, geluidsniveau, CO2-gehalte en luchtdruk. De buitensensor meet de buitentemperatuur en luchtvochtigheid en de regenmeter de hoeveelheid gevallen regen. Alles is af te lezen via een fraaie webinterface en mobiele apps en er zijn allerlei notificaties die je zelf kan instellen.

Windmeter

Vanaf oktober is dit weerstation uit te breiden met een windmeter, die we natuurlijk voor jullie gaan reviewen zodra deze beschikbaar is. Met deze windmeter kunnen liefhebbers van buitenactiviteiten de windsnelheid en windrichting bekijken. De windmeter bevat geen bewegende onderdelen en maakt gebruik van ultrasone technologie die nauwkeuriger is dan traditionele windmeters vooral bij windstoten.

De gegevens worden via wifi doorgegeven aan de app en bijvoorbeeld ook gebruikt (in combinatie met de temperatuur) om de gevoelstemperatuur te berekenen.

Prijs en beschikbaarheid

De windmeter is leverbaar vanaf oktober en kost € 99, meer informatie op www.netatmo.nl.

Related Posts