Lego Eiffeltoren 10307 1

Lego Eiffeltoren 10307

Zin om te bouwen? Heel veel zin? Dan is de Lego Eiffeltoren écht iets voor jou, want deze set bestaat uit meer dan 10.00 stukjes! Het zijn er 10.001 om precies te zijn, dus je bent wel even bezig met deze spectaculaire set. Het eindresultaat mag er zijn, want je hebt na al dat bouwen een toren van 149 cm in je huis staan.

De Eiffeltoren, een iconisch monument gelegen in Parijs, is ontstaan als gevolg van een ontwerpwedstrijd die werd georganiseerd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889. Deze tentoonstelling werd gehouden om de 100ste verjaardag van de Franse Revolutie te vieren.

Het winnende ontwerp, afkomstig van ingenieur Gustave Eiffel, was een gedurfde en revolutionaire constructie van smeedijzer. Tijdens de bouw, die twee jaar, twee maanden en vijf dagen duurde, werkten meer dan 300 arbeiders aan de toren. Aanvankelijk bekritiseerd door sommige Franse intellectuelen vanwege zijn onconventionele uiterlijk, is de Eiffeltoren uitgegroeid tot een wereldwijd symbool van de Franse cultuur en technische prestaties.

De Lego Eiffeltoren is vanaf nu te bestellen via Lego voor €629.

Lego Eiffeltoren 10307 3
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts