Tijdreizen met Time Machine Cam 1

Tijdreizen met Time Machine Cam

Tijd is een illusie en lunchtijd helemaal. De kenners herkennen hier misschien een stukje uit de Hitchhiker’s Guide to the Galaxy in. Maar dit nieuwtje gaat niet over dit geweldige boek (eigenlijk boeken) maar meer over de aanhef van een persbericht wat we bij Intogadgets alweer een  tijdje terug ontvingen:Nederlandse startup maakt tijdreizen mogelijk

Met zo’n titel heb je natuurlijk onze aandacht want wie wil dat nou niet?

Waar gaat het over?

Amsterdam, 27 februari 2017 – De Nederlandse startup Roader maakt vandaag bekend dat zij deze zomer een nieuwe categorie draagbare camera  introduceren. De Time Machine Camera neemt alleen op wat de drager speciaal genoeg vindt, nadat een gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Gelijk delen

Deze speciale momenten kunnen vervolgens direct en zonder bewerken gedeeld worden met vrienden en familie. De camera werd voor het eerst aan het publiek getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Het probleem is natuurlijk dat je niet doorlopend je smartphone hebt aanstaan voor opnames en action cams nemen alles op. Waarbij natuurlijk de TomTom Bandit action cam wel de hoogtepunten vastlegt d.m.v. sensor data die het triggeren.

De Time Machine Cam laat je tien seconden terug gaan in de tijd, om vast te leggen wat er zojuist gebeurde en dit direct te delen met je vrienden.

Zonder urenlang opnames te maken om dat ene speciale moment te delen op Facebook of Instagram. En zonder  eerst gigabytes aan videomateriaal overzetten, doorzoeken, bewerken en tenslotte uploaden.

time machine cam
Time Machine Cam

De Time Machine Cam wordt op het lichaam gedragen, maar pas op het moment dat er iets bijzonders gebeurt, drukt de gebruiker op de knop en wordt er tot tien seconden terug in de tijd opgenomen, plus de tien seconden erna. Zo worden de bijzondere momenten, zonder editen en zonder overzetten, direct vereeuwigd en deelbaar op social media. Dus de eerstvolgende keer dat je een ufo ziet, ben je op tijd om het te bewijzen aan je vrienden. Dat is ook de inspiratie geweest.

Alles filmen

In 2013  ontplofte een meteoroïde nabij Tsjeljabinsk in het Russische Oeralgebied. De inslag en de enorme explosie die hierop volgde, werd door verschillende dashcams vastgelegd en zo kon de hele wereld getuige zijn van de gebeurtenis.

Zo ontstond het idee van een camera die interessante gebeurtenissen uit het nabije verleden zou kunnen vastleggen, zonder de noodzaak alle saaie beelden voor en na die gebeurtenis op te nemen. Een camera voor instant interessante video’s, die de beelden automatisch naar je smartphone overzet, zodat je ze direct kunt delen.”

Is het een levensvatbaar concept? Voor sommigen wel, ben jij in afwachting van de eerste stappen van je kindje dan zou dit zo wel eens een camera voor jou kunnen zijn. Maak jij altijd bijzondere dingen mee? Hang er een om je nek en maak die opnames.

Voor alle andere mensen is het de vraag of je dit wilt doen. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de Time Machine.

Beschikbaarheid en specificaties
De Roader Time Machine Cam zal in de loop van 2017 beschikbaar komen voor 149 euro via alle grote online retailkanalen. Natuurlijk is het niet alleen hardware (opname op full HD en batterij duur van 4 uur ongeveer).  Er is een software platform met webportal voor het delen van de filmpjes.

Kortom, een gadget voor een kritische test want omdat het kan, wil het nog niet zeggen dat het voor iedereen ook zinvol is, Maar de Time Machine  Cam is er nog niet, we houden je op de hoogte.

Tijdreizen met Time Machine Cam 4

 

Related Posts
Review: Sony Xperia Z1 6
Lees meer

Review: Sony Xperia Z1

Omdat mijn Sony Xperia Z in Berlijn gestolen was, zat ik hard te wachten op de nieuwe Xperia…