Gerucht: Nikon komt met full frame hybride camera 1

Gerucht: Nikon komt met full frame hybride camera

Volgens Nikon Rumors komt de officiële aankondiging in de eerste week van november. De camera heeft een 39-punts autofocussysteem en een full frame sensor die 16.2 megapixels produceert.

Naam en uiterlijk

DF, dat staat voor Digital Fusion, is een mogelijke naam die wordt genoemd in het geruchtencircuit. Dit zou echter ook de naam kunnen zijn van een serie met meerdere (hybride) camera’s.

De hybride krijgt waarschijnlijk een retrolook, mogelijk in 2 kleuren verkrijgbaar, zwart en zilver. Mijn (Nikon) hart gaat er in ieder geval sneller van kloppen.

Specificaties en lenzen

De full frame sensor kent een ISO-gevoeligheid van 50 tot 12.800. De camera kan 5.5 beelden per seconde schieten tot een maximum van 100 beelden. Het is onduidelijk wat Nikon precies bedoelt met hybride, maar het ligt voor de hand dat het een camera betreft die het midden houdt tussen een SLR en compactcamera. In dat geval kunnen we ervan uitgaan dat het een ”systeem” camera is die met meerdere (vaste) lenzen overweg kan. Bij de introductie zou ook een nieuwe AF-S 50 mm F1.8 lens geïntroduceerd worden.

Volgens de geruchten gaat de nieuwe camera hierop lijken.
Volgens de geruchten gaat de nieuwe camera hierop lijken.

Het is onduidelijk of deze camera over een traditionele spiegel beschikt. Ook over het al dan niet aanwezig zijn van videomogelijkheden zijn de diverse geruchtenwebsites het niet eens. Ik denk dat deze camera wel degelijk kan filmen omdat die waarschijnlijk in een prijsklasse gaat vallen waar je als fabrikant eigenlijk niet meer om full HD-videomogelijkheden heen kunt. Hoewel Nikon in het verleden wel vaker heeft laten zien niet altijd voorop te lopen.

Het royale gewicht van 765 gram geeft aan dat het in ieder geval een degelijk gebouwde camera is zoals we dat van Nikon gewend zijn. Ik kijk ernaar uit en ik kan niet wachten op de eerste reviews, want mijn oude D70 is aan vervanging toe. Deze zou wel eens op mijn verlanglijstje kunnen komen.

 

Related Posts