IFA 2014: Nieuwe smartwatches van Sony

Sony kondigt op de IFA de SmartBand Talk en de SmartWatch 3 aan.

SmartBand_Talk_Black copy

SmartBand Talk

De SmartBand Talk is voorzien van een 1,4 inch e-paper display wat enigzins krom loopt. Door het gebruik van het e-paper ink verbruikt het horloge weinig stroom, maar is ‘t wel helder te lezen. De SmartBand Talk is voorzien van een microfoon en luidspreker zodat er ook mee te bellen is. Sony zet groot in op hun eigen lifelog-app voor Android, aangezien de SmartBand Talk naast berichten van je telefoon en de tijd ook de laatste lifelog-activiteiten kan zien. Met behulp van de accelerometer en de altimeter wordt de lifelog-app voorzien van data. Zoals het een sportief horloge betaamd is de in wit en zwart verkrijgbare SmartBand ook waterdicht. De SmartBand Talk wordt in de herfst beschikbaar tegen een adviesprijs van 159,95 euro.

 

SmartWatch_3_Black copy 2

SmartWatch 3

De SmartWatch 3 is de eerste smartwatch van Sony die zal draaien op Android Wear. Hiermee wordt het aangesloten op het platform van Google om de gebruiker te voorzien van allerlei relevante informatie op een eenduidige manier en stemgestuurd. Ook bij dit horloge heeft Sony zijn lifelog-app diep geïntegreerd, de sensoren geven hun data (indien gewenst) aan de lifelog-app door.

De SmartWatch 3 heeft een 1,6” 320×320 TFT LCD display en zit een roestvrijstalen casing. Sony heeft ook 4Gb storage opgenomen met de mogelijkheid om bijvoorbeeld afspeellijsten te synchroniseren zodat je ook een rondje kunt gaan hardlopen zonder dat je je smartphone nodig hebt, mits je een Bluetooth-headset hebt.  Hij is waterdicht en oplaadbaar middels een standaard micro-usb-kabel. Verkrijg in de herfst tegen een adviesprijs van 229,99 euro.

 

 

Related Posts
RX1RII
Lees meer

Sony introduceert RX1RII compactcamera

Sony breidt zijn assortiment van Cyber-shot RX compactcamera’s uit met de full-frame DSC-RX1RII en primeurt met een optisch variabele low-pass-filter.