fbpx

Naar aanleiding van een gebeurtenis in de Verenigde Staten, komt Huawei met een nieuw, slim besturingssysteem. Het merk kwam daar op een zwarte lijst, waardoor het haar Android-licentie verloor en geen handel meer kon drijven met bedrijven in Amerika. Nu heeft het een nieuw, slim besturingssysteem ontwikkeld voor de Chinese markt: HarmonyOS. Het systeem zit verwerkt in een slimme TV met de naam Honor Vision. Volgens Huawei werd er al twee jaar aan het besturingssysteem gewerkt en wordt het in de toekomst misschien ook verkrijgbaar op de Europese markt.

Wat is HarmonyOS?
Dit besturingssysteem heeft als doel om meerdere slimme apparaten met elkaar te verbinden. Denk hierbij aan tv’s, speakers, horloges en andere slimme technologie. Deze werken nu vaak nog los van elkaar, maar Huawei wil ze met HarmonyOS gaan integreren. Het doel is een veilige omgeving voor de gebruikers van de apparaten, door een betere beveiliging. Het zal wel nog ruim drie jaar duren voordat het besturingssysteem volledig geoptimaliseerd is. Wel kan het zich al op verschillende formaten en interacties op het scherm aanpassen. En niet alleen Huawei, maar ook anderen kunnen eraan meewerken als zij dat willen

Slimme televisies met HarmonyOS
Huawei heeft aangekondigd dat er twee nieuwe televisies zullen verschijnen die al voorzien zijn van het nieuwe besturingssysteem. Deze televisies, Honor Vision en Honor Vision Pro, zijn al verkrijgbaar op de Chinese markt. In Europa zullen we er voorlopig nog even op moeten wachten. De televisies hebben een speciale processor, en de Pro versie heeft een camera die je kunt aanpassen en maar liefst 6 microfoons om mee te videobellen. Daarnaast hebben de televisies een 55 inch 4K-scherm voor optimaal beeld. Je kunt met het scherm zelfs andere apparaten in huis aansturen. Een win-winsituatie, dus!

Nóg slimmer, kan dat dan?
De Honor Vision en Honor Vision Pro kunnen ook bestuurd worden door middel van een smartphone. De Pro versie heeft zelfs twee extra 10W-speakers in vergelijking met de standaard Honor Vision. Die heeft er namelijk vier. Voor omgerekend gemiddeld 480 euro voor de Honor Vision en 606 euro voor de Honor Vision Pro, gaan deze televisies momenteel de deur uit. Wil je een van deze televisies (of beide) al graag hebben, dan moet je daarvoor wel naar China afreizen. Je moet het overhebben voor een nieuwe, slimme gadget. Maar eerlijk is eerlijk, dan heb je wel wat, toch?