Ring is de video deurbel die je wilt hebben

Alles wordt digitaal en krijgt een internetverbinding, zo lijkt het wel. De luchtreiniger, stofzuiger en wasmachine; kijk niet vreemd op dat ze online zijn en te bedienen met een app. Iets wat al jaren op mijn lijstje staat om te reviewen is de Ring deurbel. Sinds ik voor het eerst de CEO van Ring Jamie Siminoff tegenkwam op CES in Las Vegas staat Ring op mijn lijst.

Installatie

Veel leveranciers claimen dat hun product makkelijk te installeren is. Zo ook Ring. Installatie in 5 minuten, zo staat het op de verpakking.

Ring in de verpakking

En dat klopt! Ik heb de bel thuis  geïnstalleerd in plaats van de bestaande bel. De stappen zijn eenvoudig:

  1. Download de app
  2. Maak verbinding met je WiFi netwerk
  3. Installeer de bel
  4. Stel de bel in via de app

Het mooie is dat ook alles (op de boormachine na als je op steen gaat installeren) in het pakket aanwezig zijn. Steenboortje, kruiskop en torx schroevedraaier; het zit er allemaal in. Zoals je kunt zien aan de foto werkt ring ook met een echt oude bel (stoffen bedrading). Het frame us 6 x 12,5 cm, die ruimte moet dus op het kozijn of muur beschikbaar zijn.

Het frame op het kozijn geinstalleerd

De fysieke installatie gaat als volgt:

  1. Verwijder eventueel oude bel
  2. Installeer de onderplaat op het kozijn of de muur.
  3. Verbind de stroomdraden van de oude bel met de Ring onderplaat
  4. Zet de bel op de onderplaat en schroef de Torx schroeven aan de onderkant vast

Dit was letterlijk binnen 5 minuten gedaan. Ook als je niet zo handig bent zal het je waarschijnlijk niet veel meer tijd kosten.

Alternatieve opzet

In mijn geval kon ik de oude bel draden gebruiken en was Ring niet groter dan het kozijn. Ring kan ook worden gebruikt als er geen bestaande bel is, eventueel met een extra module die het geluid in de kamer laat horen (chime). Wel moet je dan de bel ongeveer 1 maal per 6 maanden opladen via microUSB aan de achterkant. Daarvoor haal je de bel van de onderplaat af.

Ook voor digitale bellen is ring geschikt volgens de makers. Er wordt een diode meegeleverd die er tussen moet worden gezet.

Functionaliteit

De deurbel heeft een 720P camera die 180 graden beeld en de mogelijkheid  voor bi-directionele audio. Je kunt dus praten met diegene die voor de deur staat. Naast een camera zit er ook een bewegingsensor in de een melding geeft als iemand binnen de ingestelde straal komt, bijvoorbeeld de tuin in loopt. Een postbezorger of krant bezorger die niet aanbelt maar wel bij de deur komt wordt geregistreerd als beweging (motion).
Live gebeurtenissen zie je op de app, als je binnen de periode van een maand na activatie van de bel zit kan je ook gemiste bezoekers zien. Deze worden online opgeslagen en 60 dagen bewaard. NA de proef periode van een maand moet je een abonnement nemen om de gemiste activiteiten te zien. Dit kost $3 per maand of $30 per jaar.

Het is helaas niet mogelijk om de data ergens anders op te slaan, bijvoorbeeld op een eigen server of ergens online. Ook Live view is niet mogelijk als je geen abonnement hebt, alleen als er iets gebeurd (aanbellen of  beweging) kan je zien wat er is.

Er wordt gebeld

Bewegingsensor

Naast de bel kunt u ook gebruik maken van de beweging sensor. Hiermee kunt u een melding krijgen wanneer er beweging wordt gedetecteerd binnen het 180 graden zichtsveld. U via regels zelf kiezen wanneer en tot welke afstand (tussen 1,5 en 10 meter) wordt gedetecteerd  zodat u niet teveel meldingen krijgt.

APP

De bel werkt door middel van de Ring App die op Android en iOS installeert. Tevens worden ook Mac en Windows 10 ondersteund.  Zoals je kunt zien, zijn er Rings (aanbellen), Motion (beweging), Live View (life beeld) en Starred (favourieten). De opnames zijn na de maand proef abonnement alleen maar te bekijken als je betaald voor de opslag.

Garantie / vervanging

Mocht iemand RING stelen; Ring komt met vervanging bij diefstal. Met een politierapport van de aangifte kan je bij Ring een nieuwe bel krijgen. De garantie op Ring is standaard een jaar maar bijvoorbeeld  Coolblue geeft twee jaar garantie.

Oordeel over Ring

Ring is een uitstekende video deurbel die makkelijk te installeren is en een goede interface heeft waardoor je makkelijk kunt communiceren met je bezoek / je huis in de gaten kunt houden met de bewegingssensors.Je kunt zelf aangeven hoeveel berichten je wilt hebben over bijvoorbeeld de bewegingssensors en tevens deze op sommige momenten juist uit of aan zetten (‘s nachts of overdag).

Het grootste nadeel is dat er een abonnement nodig is om alle features te kunnen gebruiken, met name het gemiste bezoek dan wel de live view functie. Je zult dan echt het abonnement moeten afsluiten om te kunnen zien naderhand of er nog iets is gebeurd. Natuurlijk worden wel de meldingen gegeven maar zonder abonnement kan je niet zien wie of wat het was.

Je kunt de Ring video deurbel bestellen bij Coolblue.

 

Related Posts
opel-onstar-knopjes
Lees meer

Altijd en overal bereikbaar in je nieuwe Opel met OnStar

Opel introduceert in augustus 2015 OnStar in Europa. Na Amerika, Canada, Mexico en China mogen wij nu ook veilig autorijden. De Opel Astra wordt er als eerste mee uitgerust. Voor een schappelijk bedrag (en eerste jaar gratis) kun je 24/7 een echt persoon om hulp vragen voor alles in je auto en bij een crash is er meteen hulp. Wij mochten het testen.