Is dit het moment om crypto currencies te kopen? 1

Is dit het moment om crypto currencies te kopen?

Wereldwijd zijn de beurzen de afgelopen maand flink gedaald, allemaal door de onrust die het coronavirus heeft veroorzaakt. Niet alleen de waarde van bedrijven is bijna gehalveerd, ook crypto currencies zoals Bitcoin en Ethereum hebben aan waarde ingeleverd. Toch is er best een goede case te maken waarom je juist nu in moet stappen in crypto’s.

Als je kijkt bijvoorbeeld kijkt naar de Ethereum koers van de afgelopen maand dan zal je zien dat deze een vergelijkbaar patroon volgt als de effectenbeurzen wereldwijd.

Ook andere munten zoals Bitcoin en Ripple hebben een vergelijkbare ontwikkeling doorgemaakt. Wat Ethereum anders maakt en wat mij betreft ook interessanter? Waar Bitcoin echt ontwikkeld is als een digitale munt waarmee je kunt betalen zonder tussenkomst van een bank of andere tussenpersoon is Ethereum anders.

Het doel van deze munt die kortweg ETH wordt genoemd is het mogelijk maken van de meest uiteenlopende transacties. De munt Ethereum is het decentrale platform waarop die transacties worden afgehandeld. Een decentrale variant van bijna alles is de ultieme democratisering van het internet en daarmee eigenlijk de hele wereld.

Het grote voordeel van Ethereum is de snelheid waarmee de transacties afgehandeld kunnen worden. Op dit moment zijn dat zo’n 700.000 transacties per dag, maar je kunt je voorstellen dat het er zomaar 100x zoveel kunnen worden naarmate de munt zich verder ontwikkeld. Want dat doet ETH zeker! Op dit moment wordt hard gewerkt aan Ethereum 2.0, een grote update die het platform nog veel en veel sneller moet maken. Dat is ook hoognodig, want wil Ethereum daadwerkelijk fungeren als een betrouwbaar en snel platform dan zijn er nog een aantal hobbels om te nemen. Gelukkig weet het team achter Ethereum, met oprichter Vitalik Buterin aan het roer, precies waar ze heen willen.

Stel je eens voor: je zoekt een betrouwbare taxi die je gelijk kan ophalen en snel naar het vliegveld kan brengen. Nu doe je dat via Uber, maar wat als je direct de chauffeur kunt vinden? Dan rij jij voordeliger en krijgt de taxichauffeur een eerlijke beloning. Bovendien sponsor je geen Amerikaans bedrijf met twijfelachtige normen en waarden.

Vrijwel alle bedrijven die in de moderne deeleconomie vallen kunnen op deze manier decentraal worden gemaakt. En hoe meer er op het platform gebeurd, hoe meer de ETH waard wordt.

Wil je meer weten over crypto coins? Kijk dan eens op SATOS, een Nederlands cryptocurrency handelsplatform. Lees je goed in voor je wat koopt. We zijn zelf enthousiast over crypto’s, maar bepaal altijd je eigen strategie.

 

Related Posts