Zoef de toekomst in met een e-bike 1

Zoef de toekomst in met een e-bike

Bij Intogadgets houden we van alles met een stekker. Of het nou een drone, Playstation of robotstofzuiger is, wij worden er wel warm van. De beste gadgets zijn niet alleen gaaf om mee te spelen, maar zijn tegelijk ook nog functioneel. Een elektrische fiets of e-bike is zo’n gadget.

Ook ik ben er schuldig aan: de auto pakken terwijl je het prima op de fiets had kunnen doen. Een regenbui is en blijft balen op de fiets, maar voor de wat langere stukken is fietsen op een e-bike een prima alternatief.

Nou is een gammel brik in centrum Amsterdam prima, maar ik denk dat ik voor deze zomer toch overstag ga. Ik ga een elektrische fiets kopen! Mijn huidige fiets is gewoon niet geschikt voor afstanden van meer dan 5 kilometer. De vraag is alleen: wat ga ik dan kopen? Ik deel hier mijn top 3, misschien kunnen jullie mij adviseren?

1. Stylistisch verantwoorde e-bike

Er zijn de laatste tijd flink wat elektrische fietsen bij gekomen die niet zijn gericht op Gaastra-dragende grijze duiven. Een goed voorbeeld daarvan is de Vanmoof hieronder. Snel, stylisch verantwoord en van Nederlandse makelij, ook niet onbelangrijk. Geeft toch een beter gevoel.

2. Een snelle speed-pedelec.

Het idee van 45 kilometer per uur fietsen klinkt erg aantrekkelijk moet ik zeggen. De naam speed pedelec geeft me wel ontzettend jeuk, maar met een lichte zoem en wat windgeruis grote afstanden afleggen lijkt me wel wat. Je vergroot je bereik enorm. Afstanden die ik nu met de auto doe en die zelfs met een gewone e-bike wat te ver zijn (of te lang duren) kunnen nu ineens wel. Een helm dragen is misschien weer iets teveel van het goede, dus ik twijfel hier nog over. Er zijn inmiddels wel een heel aantal toffe modellen in deze categorie, maar daarvoor moet je ook flink in de buidel tasten. Lastig lastig!

3. Transportfiets

Niet direct de meest sexy keuze, maar een elektrische transportfiets is misschien wel de meest functionele. Vaak gebruik ik mijn fiets niet alleen om mezelf te verplaatsen, maar ook nog een berg troep. Dan is een krat wel handig. Daar kiep je vanalles in, waardoor je bijvoorbeeld geen rugzak meer hoeft te dragen. Wel zo comfortabel.

Heb jij al een elektrische fiets? Of blijf je trouw aan je barrel?

Related Posts