fbpx

Zoals elk jaar komt Samsung ook dit jaar weer met een opvolger voor de Galaxy S8 en S8+. Er doen veel geruchten de ronde over het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de direct tegenhanger van de iPhone 8 en iPhone X. Hieronder alles op een rijtje

1. De verschijningsdatum

We zijn op onderzoek uit gegaan en stuiten hierbij op een op pagina van KPN waar al wat summiere informatie gegeven wordt. Ook hier is het mogelijk om een pre-order notificatie te krijgen. Op die pagina is ook de onthulling op 25 februari te volgen via een livestream. Misschien weet KPN zelfs al meer?

2. Een supercamera

Het ligt voor de hand dat Samsung nog meer moeite gaat doen om een uitstekende camera in hun nieuwe paradepaardje te proppen. Denk hierbij aan een sensor die meer licht kan opvangen of een betere beeldverwerking. Verschillende bronnen spreken over een enkele lens voor het normale model en een dubbele lens voor het grotere plus-model. Filmen in 4K of met 120 FPS zal straks ook kunnen. Op Reddit wordt zelfs gesproken over een super-slowmotion functie die tot 1000 FPS zou kunnen opnemen dankzij een f/1.4 diafragma.

Ook een verbeterde front-facing camera lijkt er aan te komen. Videocalls in 4K? We gaan het zien.

3. Bixby

We verwachten een nog diepere integratie met Bixby, de virtuele assitant van Samsung. Waarom ook niet? De bruikbaarheid van zo’n assistent hangt vooral af van de aangesloten apparatuur. Logisch dat Samsung er alles aan doet om zo’n groot mogelijk ecosysteem te creëren. De verwachting is dat de speciale Bixby-knop blijft of zelfs nog prominenter wordt.

4. Vingerafdrukscanner in het scherm

Bij de ontwikkeling van de iPhone X was de techniek nog niet helemaal foutloos. Dat zou inmiddels wel het geval moeten zijn, waardoor het voor de hand ligt dat Samsung de scanner in het scherm gaat inbouwen. De huidige scanner aan de achterkant van het toestel werkt niet optimaal, bijvoorbeeld als de telefoon naast je laptop op tafel ligt. Je kunt er dan met je gezicht boven gaan hangen, maar ook dat is niet ideaal.

Over gezichtsherkenning gesproken: Samsung heeft bij de introductie van de Exynos 9810-chip vooral ingezet op het feit dat hiermee meer AI-functies mogelijk zijn. Het lijkt er op dat de Europese versie wederom een chip van Qualcomm krijgt, dus in hoeverre we deze mogelijkheden in Nederland krijgen is nog maar de vraag.

5. Evolutie, geen revolutie

Naast de eerder genoemde fundamentele verbeteringen zijn er ook een hele reeks aan voor de hand liggende, maar niet minder gewenste upgrades. Denk hierbij aan een upgrade naar 6GB RAM, een grotere accu en een iets slanker ontwerp.

Het grotere werkgeheugen is welkom, zeker in combinatie met Android 8.0 Oreo zou dit voor een bijzonder snelle telefoon moeten zorgen.