Grado Labs vernieuwt Prestige-serie 1

Grado Labs vernieuwt Prestige-serie

Grado heeft eerder dit jaar haar vernieuwde lijn van Prestige Grade X-serie hoofdtelefoons gepresenteerd. Deze update is gekoppeld aan een 4e generatie 44 mm Grado luidsprekersysteem van 38 Ohm, die nu een nog voller geluid kan bereiken, aangezien deze speciaal voor deze nieuwe Prestige modellen ontworpen is. 

Bovendien heeft Grado alsook het gehele ontwerp van de behuizing, kabel en hoofdband van haar sublieme audiofiele hoofdtelefoons geoptimaliseerd. De nieuwe hoofdband heeft bijvoorbeeld iets meer vulling voor een nog comfortabelere ervaring. We hebben het hier vandaag even over twee modellen uit deze audiolijn, namelijk de SR80x en SR325x.

Een smaakvol vintage design

Beide Grado hoofdtelefoons behouden hun smaakvolle vintage jaren 60 vormgeving met een open ontwerp. Deze klassiek ontworpen behuizing vind je bij alle modellen van het merk terug, en is in het SR325x topmodel van van metaal vervaardigd.

In deze nieuwe generatie heeft de SR325x namelijk een gepoedercoate aluminium behuizing gekregen die de hoofdtelefoon voelbaar zwaarder maakt. Dankzij deze verbetering zijn de overgangen van de lagere naar hogere audio frequenties nu nog vloeiender te horen.

Met haar metalen behuizing levert de SR325x dan ook met een chirurgische precisie een audio belevenis van al jouw muziek die jij niet in de rest van de Prestige serie terug zult vinden.

Met de hand gemaakt

De behuizing van de andere modellen zijn trouwens van Space Black polycarbonaat gemaakt, een door de Grado Labs zelf ontwikkeld materiaal dat de ongewenste akoestische trillingen perfect absorbeert. 

Het is niet zo dat deze polycarbonaat Grado SRx hoofdtelefoons, die allemaal met de hand in de Grado fabriek in Brooklyn in de Verenigde Staten geassembleerd zijn, beroerd klinken… maar er kan er maar één Grado SRx de beste zijn, en dat is het SR325x topmodel.

Bijna iedereen houdt ook wel van de constructie en het ontwerp van alle Grado’s hoofdtelefoons. Ze klinken immers allemaal lekker warm, levendig en vol met een fijne bas, terwijl ze er van de buitenkant zowel retro als minimalistisch uitzien.

Een verbeterde 4e generatie luidspreker

En al deze nieuwe SRx hoofdtelefoon modellen beschikken nu over de verbeterde 4e generatie Grado drivers, ofwel luidsprekers, waarvan haar ontwerp een nog krachtiger magnetisch circuit, een spreekspoel met een verminderde effectieve massa en een opnieuw geconfigureerd diafragma heeft. 

Hierdoor zijn de bas en het middenbereik van deze hoofdtelefoons behoorlijk verbeterd, en is de SR80x zo ook één van de best klinkende hoofdtelefoons van rond de 150 euro geworden! Voor de betere SR325x, met een nog fijnere soundstage, moet je dan toch nog een beetje doorsparen, want die zit zo rond de 400 euro.

Related Posts
HEOS 5
Lees meer

Review: HEOS 5 by Denon

De HEOS 5 is onderdeel van een uPnP multi-room audiosysteem uitgebracht door Denon. Via dit systeem zet Denon zichzelf in de markt waar op dit moment Sonos een licht monopolie had. De gelijkenis gaat ver, aangezien de formaten van de boxen en de naamgeving redelijk overeen komt. Maar om nou te zeggen dat we het hier over een exacte kopie hebben gaat dan wel net weer wat ver. Lees de review van Boas over de HEOS 5.