Gerucht: de Apple hoofdtelefoon bevat verwisselbare onderdelen 1

Gerucht: de Apple hoofdtelefoon bevat verwisselbare onderdelen

Apple zal waarschijnlijk later dit jaar zijn nieuwe high-end hoofdtelefoon in de 350 euro prijsklasse introduceren met verwisselbare oorkussens en andere onderdelen, dit volgens een rapport van de nieuwsdienst Bloomberg.

Er was voor het eerst in maart van dit jaar ontdekt dat Apple nieuwe koptelefoons aan het ontwikkelen was toen er delen van de iOS 14 code werden gelekt, waarin de icoontjes voor deze koptelefoons verschenen.

Het bedrijf werkt naar verluidt aan ten minste twee varianten van het product, waaronder een ‘premium-versie’ met leerachtige stoffen en een andere versie die met een lichter ontwerp, voorzien van ademende materialen plus kleine perforaties, meer gericht is op fitnessgebruik. Net als AirPods Pro zullen ze draadloos zijn.

Volgens personen die bekend zijn met de details over wat deze nieuw te leveren hoofdtelefoons aan te bieden hebben, zullen deze verwisselbare Apple onderdelen via magneten bevestigd zijn. De oorkussens en hoofdbandvulling zijn namelijk magnetisch aan het frame van de hoofdtelefoon verbonden.

Dankzij dit nieuwe modulaire ontwerp van Apple kunnen gebruikers, net zoals bij de Apple Watch bandjes, hun hoofdtelefoon naar wens aanpassen. Zo kunnen gebruikers met dit ontwerp eveneens het uiterlijk en de functie van de hoofdtelefoon snel veranderen.

Sommige onderdelen zouden bijvoorbeeld een comfortabele pasvorm voor stijlvol thuisgebruik mogelijk kunnen maken, terwijl andere varianten een betere pasvorm zouden kunnen aanbieden voor bij sportief gebruik.

De prototypes die momenteel door Apple worden getest, zouden een retro-styling hebben, met ovale oorschelpen die draaien kunnen en een hoofdband die verbonden is door dunne, metalen armen. Deze verbindingsarmen zouden waarschijnlijk uit de bovenkant van de oorschelpen komen in plaats vanuit de zijkanten.

Apple’s hoogwaardige koptelefoon is uiteraard draadloos om zo de compatibiliteit met al zijn moderne producten te garanderen. Er wordt daarnaast alsook verwacht dat ze over een actieve ruisonderdrukking plus Siri stembesturing ondersteuning beschikken en een geïntegreerde aanraakbediening bevatten.

De hoofdtelefoon is naar verluidt al op zijn minst sinds 2018 in ontwikkeling, en de lancering is om onbekende redenen reeds twee keer uitgesteld. Het laatste plan van Apple is om ze later dit jaar te onthullen, maar Bloomberg waarschuwt dat de aanhoudende COVID-19 uitbraak nog wel tot wat verdere vertragingen kan leiden.

Het plan van Apple om high-end hoofdtelefoons aan zijn assortiment toe te voegen, zou overigens deel uitmaken van een bredere ‘audioproduct strategie’ waar de HomePod en Beats producten ook onderdeel van zijn. Apple zou met deze nieuwe hoofdtelefoons willen concurreren met Bose, Sennheiser en Sony. Daarnaast zou Apple tevens bezig zijn met de ontwikkeling van een kleinere en betaalbaardere HomePod.

Related Posts