HEOS 1 in het Vondelpark

Review: HEOS 1 + Go Pack

Onlangs was ik bij de perspresentatie van HEOS, waar de draadloze speaker Denon HEOS 1 en de HEOS Homecinema werden gepresenteerd. Na de presentatie waarin het HEOS-assortiment werd getoond, gingen alle aanwezigen met een lunchpakket en de HEOS 1 met Go Pack het Vondelpark in.

Tijdens de presentatie vertelde productexpert Juul Gijsberts over het ontstaan van Denon, dat al meer dan 100 jaar speakers maakt. Bij het ontwikkelen van de HEOS-productlijn is deze ervaring meegenomen en gekoppeld aan software die de gebruikservaring zo goed mogelijk moet maken.

HEOS 1 in het Vondelpark

Denon HEOS 1 in het park

Gewapend met de HEOS 1 en het Go Pack zocht ik een rustig plekje waar ik ook nog een mooie foto kon schieten. De Go Pack koppelen was met een korte draaibeweging zo gepiept, evenals het inpluggen van de aparte Bluetooth-adapter. De Go Pack is een batterypack die zes uur draadloze afspeeltijd biedt.
De app HEOS vond de HEOS 1 via Bluetooth snel en speelde de heerlijke klanken van de Postmen door het park. Helaas ondervond ik, zoals andere aanwezigen, problemen met de Bluetooth-verbinding die met vertraging of niet reageerde op volume- of nummerwijzigingen. Snel ingepakt en thuis verder testen.

De HEOS 1 thuis

Thuis koppelde ik de HEOS 1 aan mijn wifinetwerk, wederom in slechts enkele stappen. Via de Denon HEOS app en Spotify Connect stream ik mijn Spotify-muziek via deze speaker. Grappige feature (al dan niet bedoeld) is dat als mijn telefoon buiten bereik van het wifinetwerk komt, de afspeellijst op de HEOS 1 gewoon doorspeelt. Zo fanatiek zelfs dat mijn vrouw uren later opbelde met de vraag of ik de muziek even uit wilde zetten.

Naast Spotify worden in Nederland ook tunein, Deezer, Napster en Tidal ondersteund. Andere mogelijkheden voor het afspelen van muziek zijn via een muziekserver (NAS), via een USB-stick, rechtstreeks vanaf je telefoon of via een aangesloten apparaat. Dit laatste kan via de USB-poort of de analoge lijningang.

Een USB-stick met muziekbestanden kan eveneens via de app opgeroepen en afgespeeld worden. Tijdens de presentatie werd getoond dat het niet uitmaakte in welke HEOS-speaker (als je er meer zou hebben) de stick zit.

Heos 1 Go Pack
heos 1 achterkant

De techniek

De HEOS 1 is uitgerust met ‘geavanceerde DSP (Digital Signal Processing) voor een volledig frequentie bereik, met aangepaste EQ-geluidsregeling voor een vloeiende, natuurlijke toonbalans en digitale tweekanaals klasse D-geluidsversterking‘. Kort gezegd, er komt een lekkere bak herrie uit! Tijdens de presentatie werden via de app twee HEOS 1 speakers aan elkaar gekoppeld. Dit zorgde voor een fraai stereo geluid met een duidelijk te onderscheiden linker- en rechterkanaal.

Tot slot is de HEOS 1 vochtbestendig en kan ook in vochtige ruimtes gebruikt worden. Lekker voor onder de douche.

HEOS app instellingen HEOS app ruimtes HEOS app muziek services HEOS 1 app Spotify Connect

Pairing for stereo & Pitch to Party

De HEOS app biedt de gebruiker vele mogelijkheden om muziek af te spelen. Enkele voorbeelden uit de presentatie.

  • Bij het gebruik van 2 HEOS 1 speakers is het mogelijk om deze aan elkaar te koppelen (pairing). De ene box wordt links en de ander rechts, waardoor een prima stereo geluid wordt gecreëerd.
  • Heb je meerdere Denon HEOS-speakers in diverse ruimtes, dan kunnen deze afzonderlijk muziek afspelen. Door in de app bij de tab ‘Ruimtes’ te ‘knijpen’ (pitch) combineer je alle boxen en spelen ze hetzelfde nummer af. Partytime!
  • Iedereen met de app kan muziek toevoegen aan de afspeellijst. Deze lijst wordt opgeslagen op de speaker, niet in de app, dus iedereen kan dj spelen.
  • Met behulp van de HEOS Link (€ 349) koppel je ieder stereosysteem aan je HEOS-systeem. De HEOS-app neemt zelfs de functionaliteit van de afstandsbediening over.

Mijn conclusie

De HEOS 1 is een speaker waar goede muziek uitkomt, ook op hoger volume blijft dit dik in orde. De HEOS-app is gebruiksvriendelijk en biedt, zeker als je meerdere HEOS-speakers hebt, goede mogelijkheden. Het enige minpunt dat ik heb kunnen ontdekken is de haperende Bluetooth-dongel, maar voor in huis is dit geen issue. Een extra HEOS 1 voor echt stereo geluid is zeker het overwegen waard.

Beschikbaarheid & prijs

De HEOS 1 is verkrijgbaar voor € 249 en het Go Pack voor  € 99, beiden in zwart of wit. De HEOS app is gratis verkrijgbaar voor iOS, Android en Kindle.

Comments are closed.

Related Posts