fbpx

De Android-updates voor Samsung Galaxy S en andere toestellen van Samsung volgen elkaar in een aardig tempo op. Hoewel 99% van de toestellen meestal zonder problemen kunnen worden geupdate, heeft een handjevol mensen moeite om een nieuwe versie van Android op het toestel te krijgen. In deze blogpost de haken en ogen en hoe je ze (hopelijk) oplost.

Ik heb zelf al zo’n ruim jaar een Samsung Galaxy S. Die begon met Android 2.1 en na een paar maanden volgde de update naar 2.2 (Froyo). Helaas was dat voor mij niet zonder problemen en dan ga je natuurlijk het internet doorzoeken. Geen makkelijke klus, maar uiteindelijk is het mij gelukt.

Voorwaarden updaten

update samsung galaxy s naar android 2.3Inmiddels zijn we toe aan de update naar Android 2.3 (Gingerbread) (2.3.4 staat ook al op stapel) en ook die gaat niet bij iedereen zonder problemen. Er schijnen nogal wat voorwaarden aan de update verbonden te zijn, als ik het zo hoor. Ik noem hieronder kort de voorwaarden waaraan je sowieso moet voldoen en daarna probeer ik een paar workarounds voor het updaten te benoemen.

 • Installeer de laatste versie van Samsung KIES
 • Zorg voor een officiële ROM van Samsung op je toestel
 • Zorg dat je toestel een officieel toestel is (geen import)
 • Ontkoppel je sd-kaart (tijdelijk) voordat je je toestel aansluit
 • Zorg dat je usb-instellingen op ‘Samsung KIES’ staan

Workaround

Als bovenstaand geen 5 checks geeft, dan moet je dat gaan oplossen. In sommige gevallen betekent het dat je een custom ROM terug wilt zetten naar een officiële ROM (Android 2.1 hier en Android 2.2 hier). In weer andere gevallen betekent het dat je Windows even opnieuw moet opstarten, waarna je het toestel opnieuw aansluit via USB. In nog andere gevallen kan het zijn dat Windows vastloopt op de MTP-applicatie drivers en dan kan het zijn dat je bestandsextensies op je geheugenkaart hebt staan die langer zijn dan 15 tekens (bijv: .thumbdata3-1763508120). Heb je wel bovenstaand lijstje kunnen checken, dan moet je even bellen met de Samsung klantenservice, op 0900-SAMSUNG. Op MobileCowboys staan een aantal workarounds voor problemen met updaten via KIES.

Altijd nog een custom ROM

Lukt dit echter ook niet, dan kun je nog altijd overwegen om een custom ROM erop te zetten, maar dan ben je wel de garantie kwijt! CyanogenMod is de bekendste en best ondersteunde ROM en installeren doe je zo. Je toestel in ClockWorkmod Recovery krijgen doe je door volume-up/midden/aan tegelijkertijd in te drukken, downloadmodus is volume-down/midden/aan. Want dat was mij dus allemaal niet direct duidelijk toen ik het probeerde ;-).

Ik ben overigens geen helpdesk, dit artikel staat hier om je op weg te helpen bij problemen. Als je nog extra tips hebt zijn die wel welkom natuurlijk!

26 comments

 1. Samsung Galaxy S

  Ik doe erg mijn best om kies te installeren. Maar het lukt niet. Ik wil n.l. foto’s op mijn computer installeren met/via WIFI. Ook met het kabeltje lukt het niet. WIE KAN MIJ HELPEN?

 2. Beste Stella en Bob, als bovenstaand artikel en het artikel op MobileCowboys waarnaar gelinkt wordt jullie niet kan helpen, bel dan met de helpdesk van Samsung (0900-SAMSUNG), wellicht kom je er dan uit. Zorg dat je de juiste versie voor jouw systeem hebt gedownload, anders werkt het sowieso niet, en zorg dat je telefoon niet VOOR de installatie aan je computer hangt. Succes.

 3. Hallo Annelies, ik ben nu al dagen bezig het programma op mijn P.C te krijgen. Heb steeds weer op de juiste manier verwijderd ook de registerlinken. Op mijn vorige P.C lukte dit gelijk nu op mijn nieuwe laptop met geen mogelijkheid. Het is overigens een Samsung (!!!!) laptop. Heb alle aangegeven advies al opgevolgd.

 4. Hee Stella, ik kan je zo van een afstand helaas niet verder helpen. Zoals gezegd in het artikel: ik ben geen helpdesk. Misschien helpt het als je eerst nog de Schijfopruiming in Windows draait en dan alles opruimt, maar anders weet ik het ook niet. Bellen met Samsung kan wellicht een hoop oplossen, die kennen hun eigen programma hopelijk een stuk beter. Nogmaals succes!

 5. Het beste is nog om heel Kies te vergeten, voor nu een custom rom op je samsung toestel te zetten en bij de volgende telefoon iets anders dan een samsung te kiezen.

 6. Tot 3x toe geprobeerd echter kwam steeds wel heel ver echter op het laatste lukte het toch niet om verbinding met de USB te maken. Totdat mijn dochter met de geniale opmerking kwam of ik de telefoon ook ontgrendeld had!!! Nee, dus. Ik probeerde nog een keer de USB erin te doen, ontgrendelde te telefoon en hoppie, hij deed het. Wellicht dat dit voor iemand die het nu niet lukt ook de oplossing zou kunnen zijn.

 7. L.s.,
  Inmiddels heb ik KIES op mijn computer kunnen installeren, maaar……………….. nu krijg geen verbinding met mijn Galaxy telf. WIE WEET RAAD???? Ik wil graag foto’s die betrekking hebben op een auto ongeluk van mijn dochter versturen naar div. organisaties.

 8. Beste Bob,
  Als bovenstaande blogpost niet helpt met betrekking tot je Galaxy, dan weet ik het helaas ook niet. Wat je kunt doen, is de foto’s via e-mail versturen vanaf je telefoon, of een account aanmaken bij [url=http://www.dropbox.com]Dropbox[/url] en je foto’s uploaden naar Dropbox en van daaruit versturen naar die organisaties. Je kunt Dropbox namelijk vanaf je pc benaderen alsof het een normale map is, net als Mijn Documenten bijvoorbeeld. Voor deze opties moet je natuurlijk wel internet hebben op je telefoon, via WIFI of 3G.

 9. bij mij is kies gewoon geinstalleerd en kun ik ook opstarten maar als ik de telefoon (Splus) aansluit gaat de computer (windows7ultimate) eerst zoeken naar een stuurprogramma die hij uiteindelijk dus niet vind, de telefoon staat ook op kies geselecteerd, ik moet nu dus eerst een driver voor de phone installeren en ik dacht dat kies hem gewoon zou herkennen zodra ik hem inplug maar niet dus.

 10. Het installeren van de laatste Kies op een Vista machine heeft erin geresulteerd dat mijn Samsung Galaxy S Plus (GT-i9001) NIET meer wordt herkend als onddersteund toestel. Verbindingsproblemen oplossen heeft ook geen resultaat, de boodschap "Dit apparaat wordt niet ondersteund door Kies 2.0" blijft komen na het aansluiten van mijn toestel.

 11. ik vind dat kies programma maar een raadsel, op mijn laptop vind hij geen stuurprogramma, ook na het downloaden van de driver van mijn merk/type en op mijn vrouw haar laptop kan ik hem zo inpluggen en ziet hij hem meteen en begint hij meteen kies op te starten en te zoeken naar updates en dat is toch echt een windows vista laptop, misschien komt het doordat mijn laptop een tijdje terug opnieuw is geinstalleerd?

 12. Samsung Kies inmiddels al gedegradeerd door velen en hernoemd naar Samsung K..
  door mij ook . . twee jaar alleen maar ellende met Kies, overgestapt op My Phone Explorer en werkt perfect voor mijn HTC mob en Samsung tablet ook even de app op je mob of tab zetten en My Phone Explorer op je pc http://www.fjsoft.at/en/downloads.php liefst Wireless verbinden werkt het best.

 13. Kies Blijkt alleen goed te werken met XP heb nog zoeen machine staan kan daar alles mee in kies probleem zit MTP applicatie deze is te downloaden bij MICROSOFT Tis wel FF zoeken suc6

 14. Beste Bob en anderen, er is een truc om toch Kies te laten werken. Na installatie, verbindt je je mobiel met USB kabel en opent Kies. Dan haal je uit je mobiel de batterij weg en wacht enige seconden en plaatst die terug. De USB kabel blijft al die tijd verbonden.Wacht even en je ziet dat de stuurprogramma’s worden bijgewerkt. Als dat voltooid is (ze moeten allemaal groen zijn afgevingd) dan sluit je Kies en start opnieuw op met de mobiel via USB aangesloten. Geduld en je ziet dat de verbinding tot stand komt

 15. Goedemiddag,
  Ik heb pas een Samsung Galaxy Gio GT-S5660 gekocht.
  Heel goede Gsm alles erop en eraan, zeer tevreden! Maar, ik wil mijn contacten kunnen bewerken via de computer omdat dat dan vlotter werkt, is er een programma voor? Ik heb Samsung KIES geinstalleerd, bij het opstarten krijg ik zwart scherm, en dan zegt hij dat er een ander actief monitor programma actief is, je moet dat unloaden? Welk programma is dat? Ik heb al verschillende programma’s afgesloten en nog zegt hij dat opnieuw? Ik heb de nieuwste PC met Windows 7… grtjes Xavier

 16. heb mijn mobiel (Splus) laatst geupdate naar 2.3.6 en sindsdien doet mijn wifi heel raar, ik moet hem iedere keer eerst weer uit zetten en dan weer aan en dan pakt hij hem ook wel weer maar leg ik de telefoon dan weer even weg dan is mijn wifi ook weg terwijl hij gewoon aanstaat en begint het weer opnieuw met uitzetten en aanzetten, ik heb nu 2.3.6 met valeau pak, moet eigenlijk dus weer terug naar 2.3.5

 17. Ik had hetzelfde, hij zag mijn galaxy III niet, alles geprobeerd kies opnieuw geinstalleerd, gevloekt.
  Wat blijkt ik had de originele USB kabel van de samsung niet gebruikt maar een andere. originele kabel erop en het loopt weer perfect.

 18. Ik ben hellemaal klaar met dat …. kies alleen maar gezeik gehad op alle fronten ik heb nu een alles kunner genaamd MOBILedit is wel in het engels maar 100 keer beter en uitgebreider dan dat onstabiele kies wat zeeen van tijd kost om het goed te krijgen en als dat dan gebeurd is is het maar voor korte duur en kan je weer uren lang zitten kloten achter je pc zo erg dat ik me nieuwe samsung note2 om wilde ruilen voor een nokia alleen al voor de pc suite.
  maar gelukkig is er nog een goed werkend programma.mobiledit het is wel een betaald programma maar wel met alle toeters en bellen en voor alle merken telefoons te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*