fbpx

Het lijkt logisch, maar misschien heb je er nog niet eerder over nagedacht. Bij het gamen of het Netflix binge-watchen is het verduisteren van je kamer een flinke aanrader. Onze ervaring is dat wanneer je je kamer donker maakt dit niet alleen een positieve kijk-ervaring oplevert maar ook beter is voor je ogen.

Een pikdonkere kamer is ook weer niet goed, dus trek niet gelijk alle gordijnen dicht. Per definitie zijn niet alle gordijnen verduisterend en dat is maar goed ook. Het is fijn als je buren niet naar binnen kunnen gluren en je zelf meer focus op je gloednieuwe full-hd OLED hebt, maar daarvoor is het niet nodig om alles helemaal af te sluiten.

Je kunt bijvoorbeeld ook jaloezieen gebruiken. Dan filter je de afleiding helemaal weg en kan je de lichtsterkte van de zon mooi regelen, alsof het een Philips Hue lamp is 🙂

Het grote voordeel van jaloezieen is dat je kamer er ook groter door lijkt. De lange lijnen zorgen voor meer lengte in je kamer. Dat is tegenstelling tot bijvoorbeeld gordijnen, die wat meer intimiteit geven. Wel gezelliger in de winter trouwens!

Wil je echt het beste van twee werelden? Dan zou je aluminium jaloezieen kunnen overwegen. Deze zijn niet alleen effectief in het wegfilteren van de buitenwereld, maar zie er ook nog eens stylish uit. Hiermee geef je in één klap je hele kamer een nieuwe en frisse look. Wel zo lekker als je, net als ik, Stranger Things in een avond probeert te bingen!

Wat je ook kiest, probeer te zorgen voor een rustige lichtsterkte. De zon moet niet naar binnen schijnen, maar het hoeft ook niet pikdonker te zijn. Veel kijkplezier!