fbpx

We zagen behoorlijk wat nieuws van Apple de laatste tijd. De nieuwe iPhone 11 is net een paar weken verkrijgbaar en is weer een heerlijke telefoon geworden. Toch is het vooral de content die het de komende tijd moet gaan doen voor Apple.

Met de lancering van Apple Arcade en TV+ zoekt de reus uit Cupertino aansluiting bij Netflix en Amazon Prime aan de ene kant en cloudgaming-diensten zoals Playstation Now aan de andere kant

iPhone 11

Dat de iPhone 11 weer een geniale telefoon is geworden hoeven we je niet te vertellen. Hoewel de innovaties de laatste jaren niet meer zo gigantisch hard gaan blijft de iPhone wat mij betreft de ideale telefoon voor iedereen die wil dat het gewoon werkt.

Met de iPhone 11 introduceert Apple een speciale nachtmodus voor de camera. Deze steekt nog steeds een stukje uit aan de achterkant, maar daar zijn we inmiddels aan gewend. De 12 megapixel setup heeft een ultragroothoek- en een groothoeklens. Vooral in de nachtmodus moet de iPhone 11 nu flink betere kwaliteit leveren. De eerste resultaten bevestigen dat inderdaad.

Overtuigd? Je bestelt de iPhone 11 bij KPN.

iPhone 11 Pro

Waar de normale iPhone 11 alleen leverbaar is met een 6,1″ scherm komt de Pro in twee maten. De iPhone 11 Pro heeft een 5,8″ scherm terwijl de iPhone 11 Pro Max een 6,5″ scherm mee krijgt. Beide schermen zijn OLED-schermen met HDR-ondersteuning en een pixeldichtheid van 458 pixels per inch. De maximale helderheid van dit scherm is met 1200 nits in de HDR-modus flink hoger dan de 625 nits van de gewone iPhone.

Niet alleen het scherm is beter. Ook de camera van de Pro is een stapje beter.  De Pro komt met een extra telelens zodat er in totaal 3 lenzen op de achterkant zitten. Hiermee is het mogelijk om tot 2x optisch te zoomen.

Apple Arcade

Apple Arcade is de cloud gaming dienst van Apple. Je kunt je nu aanmelden voor Apple Arcade en krijgt dan de eerste 30 dagen gratis. Daarna betaal je €5 per maand om onbeperkt te gamen met het hele gezin, want je kunt maximaal 6 gezinsleden op 1 abonnement mee laten spelen. Arcade werkt op alle Apple producten, of het nou een iPhone of een Macbook (met MacOS Catalina) is.

De games moeten eerst gedownload worden en worden dus niet gestreamd zoals bijvoorbeeld Google Stadia of Geforce Now. Het voordeel hiervan is wel dat je minder mobiele data zult gebruiken, al is dat tegenwoordig ook niet zo prijzig meer. In het buitenland, waar het bereik vaak minder is, zal dit meer voordelen opleveren.

Gaaf detail: Apple betaalt een aantal onafhankelijke developers voor het maken van games voor Arcade. Onder andere de maker van Final Fantasy, Hironobu Sakaguchi, die werkt aan Fantasian. Ook Revolution Software, die werken aan een vervolg op Beneath a Steel Sky. Een geweldige adventure game zoals ze niet meer gemaakt worden.

Apple TV+

Net als met hun Spotify-concurrent Apple Music heeft Apple behoorlijk lang de kat uit de boom gekeken. Toch lijkt de introductie van TV+ een mooie toevoeging te zijn. We moeten natuurlijk nog even afwachten wat het aanbod gaat worden. De eerste trailers zijn te zien op de website van Apple en zien er goed uit.

Apple zet TV+ voorlopig tegen een scherpe prijs in de markt. Vanaf 1 november kijk je onbeperkt voor €5 per maand. In vergelijking met Netflix zal het aanbod in het begin misschien minder uitgebreid zijn, maar daar is de prijs dan ook naar.

Al met al een aantal mooie ontwikkelingen bij Apple. De iPhone 11 Pro is al uitgepakt en we gaan vanavond weer even lekker gamen!

Dit artikel is een samenwerking met KPN.