fbpx

Een mediaplayer zoals Kodi is een van de meest relaxte manieren om vanaf je bank te genieten van films of series. Zonder hinderlijke onderbrekingen en irritante reclames. Toch is het slim even na te denken vóór je start.

In principe is Kodi, net als bijvoorbeeld Plex en VLC, een onschuldige maar krachtige mediaplayer waarmee je allerlei content kunt streamen. De kracht van Kodi zit ‘m in de mogelijkheid allerlei add-ons toe te voegen. Deze apps kunnen van alles zijn. Onschuldige apps om het weer te bekijken, maar de meest populair add-ons zorgen voor het automatisch binnenhalen van films en series. Je raadt het al: iets minder legaal.

Nou kan ik een heel verhaal gaan ophangen, maar veel content is simpelweg niet legaal verkrijgbaar. De onstuimige groei van Spotify en Netflix toont volgens mij wel aan dat de gemiddelde internetgebruiker anno nu geen moeite meer heeft met betalen voor content. Wil je dan een keer wat meer? Dan is het handig om een VPN te gebruiken.

Met een VPN bescherm je jezelf tegen pottenkijkers. Een VPN werkt eenvoudig: je zet hiermee een beveiligde verbinding op naar een server op internet. Je ISP kan op die manier niet meer zien welke sites je bezoekt en wat voor content je downloadt. Het enige wat je provider nog ziet is een beveiligde datastroom waar ze verder niets mee kunnen omdat overal encryptie op word toegepast.

Je bent op deze manier verzekerd van privacy op internet. De combinatie van een VPN met Kodi is daarom niet alleen een logische keuze, het is bijna een must geworden om nog enigszins ongestoord te kunnen internetten. Anoniem Kodi kijken is dus the way to go!

Door via een VPN verbinding te maken met internet blijft je privacy gewaarborgd en kijk je volledig anoniem. Zorgeloos tv en films kijken via Kodi in 2019 kan dus bijna niet meer zonder een VPN.