Vakpers: Samsung Galaxy SIII beste product 2012 (BPA) 1

Vakpers: Samsung Galaxy SIII beste product 2012 (BPA)

Samsung heeft Apple definitief van de eerste plaats gestoten in populariteit onder de Nederlandse vakpers. De elektronica-experts en gadgetredacteuren hebben bij de BesteProductAwards de Samsung Galaxy SIII verkozen tot beste product van 2012 en Samsung tot beste fabrikant.

De BesteProductAwards zijn de jaarlijkse verkiezingen van consumentenwebsite BesteProduct.nl, waarbij de Nederlandse vakpers wordt gevraagd wat de beste en slechtste producten van het kalenderjaar zijn. BesteProduct reikt de awards dit jaar voor de vierde keer uit. In 2011 ging Samsung ook met de gouden BesteProductAward aan de haal: de Samsung Galaxy SII werd tot beste product gekozen.

Samsung Galaxy SIII

De Galaxy SIII, opvolger van de SII, is met overmacht gekozen tot beste product van 2012. “De beste telefoon van 2012 en de beste van Samsung tot nu toe. Het gat met de iPhone is officieel gedicht”, stelt Colin van Hoek, gadgetredacteur van onder meer Nu.nl en RTL Boulevard.

David Lemereis van Bright: “Samsung heeft Apple van de troon gestoten met een deel van zijn Galaxy-smartphones. Knap.”

“Waar men vroeger de vraag ‘welke telefoon heb je?’ beantwoordde met ‘gewoon een Nokia’, is dat nu ‘gewoon een Samsung Galaxy'”, voegt Arnoud Wokke van Tweakers toe.

Beste merk

Dat Apple en Samsung vanwege de patentenruzies ook dit jaar weer rollebollend over straat zijn gegaan, heeft Samsung verder in het zadel geholpen volgens Wokke: “Het is net als kleuters op het schoolplein: kinderen die het meeste ruzie maken, krijgen de meeste aandacht. En ook negatieve publiciteit is publiciteit, zo blijkt: sinds Apple Samsung aanklaagde, zijn de smartphone-verkopen omhoog geschoten als een raket.”

Canon en RIM/BlackBerry slechtste

Camerafabrikant Canon en BlackBerry-producent RIM zitten bij de vakpers in het verdomhoekje. De Canon EOS M is verkozen tot slechtste product van 2012. “Voor een marktleider een bijzonder niet-innovatief ontwerp van een nieuw type product, dat al direct achterloopt op de veel goedkopere en meer veelzijdige producten van de concurrentie”, stelt Jeroen Horlings van FotoVideo.nu.

De kritieken op het Canadese RIM, verkozen tot slechtste merk door de vakpers, zijn nog veel harder. “Het is makkelijk om te lachen om RIM – ze hebben het al zo zwaar”, zegt Gonny van der Zwaag van iPhoneClub. “Maar wat het pas echt komisch maakt, is dat RIM zich in 2012 eindelijk realiseerde dat er iets mis is. Hoe kan een bedrijf zo hardnekkig in denial zijn?”

Top 10

 1. Samsung Galaxy SIII
 2. Apple iPhone 5
 3. Google Nexus 7
 4. Apple Macbook Pro Retina 15″
 5. Apple iPad Mini
 6. HTC One X +
 7. Samsung Galaxy Note II
 8. Sony Cybershot DSC-RX100
 9. Nokia 808 PureView
 10. Libratone Zipp

Uitslagen BesteProductAwards 2012

Alle uitslagen van de BesteProductAwards 2012 inclusief een video zijn te bekijken op www.besteproduct.nl/BesteProductAwards/2012/.

Wat vond JIJ nou het beste product van 2012?

2 comments
 1. Sinds afgelopen januari heb ik de Samsung Galaxy SIII en ik ben er heel erg blij mee. Zeker dus de titel beste product van 2012 waard wat mij betreft!

Comments are closed.

Related Posts