Vanaf 10 april verkrijgbaar in Nederland: de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge 1

Vanaf 10 april verkrijgbaar in Nederland: de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge

Samsung kondigt aan dat de nieuwe paradepaardjes vanaf nu in Nederland verkrijgbaar zijn. Verschillende providers hebben de stijlvolle toestellen in hun assortiment opgenomen. De fans hebben er naar uitgekeken, want de nieuwe Samsung-toestellen zijn voor het eerst volledig opgebouwd uit glas en metaal.

Uiterlijk

5.1 inch quad-HD Super Amoled-schermen met een pixeldichtheid van maar liefst 577 PPI. De meningen over de Amoled-schermen van Samsung zijn verdeeld, maar dat ze bijzonder fraai zijn is een ding wat zeker is. In het geval van de Galaxy S6 met de gebogen randen gaat dat zeker op, dit toestel is mooi en stijlvol om te zien. Ook de ‘gewone’ Galaxy s6 mag er zijn mede dankzij de fraaie kleuren waarin ze leverbaar zijn, White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz en Green Emerald (allen de Galaxy S 6 Edge)

Specificaties en prijzen

Met interne opslagruimte variërend van 32 GB tot 128 GB variëren ook de prijzen. De goedkoopst Galaxy S6 kost € 699, en de goedkoopste S6 Edge kost maar liefst €849,- oplopend tot respectievelijk €899, en € 1049,-voor de 128 GB uitvoeringen.

Dat zijn forse prijzen, maar daar zijn de specificaties dan ook naar. De Galaxy S6 (Edge) beschikt over een Cortex Quadcore die draait op 1,5 GHz en maar liefst 3 GB werkgeheugen. Een 16 Megapixel camera met optische beeldstabilisatie waarmee je kunt filmen met 30 beelden per seconde in full HD. Het diafragma is f1.9, behoorlijk lichtsterk dus!

Helaas beschikken deze toestellen niet over de mogelijkheid om extra geheugen toe te voegen door middel van een geheugenkaart. Dat is opmerkelijk gezien de bovenkant van de markt waarin deze toestellen zich bevinden. Verder zijn ze op te laden middels een nieuwe draadloze techniek. Alle draadloze opladers zijn hiervoor geschikt. Sommige providers bieden de Galaxy S6 en de S6 Edge aan met een abonnement waar de draadloze oplader van Samsung wordt bijgeleverd.

Mooi en sterk

Zowel de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge zijn bijzonder stijlvol en fraai. Daarnaast leveren ze topprestaties zoals dat in deze prijsklasse ook verwacht mag worden. Verschillende reviews laten zien dat de vlaggenschepen van de Koreaanse fabrikant iedere concurrent ( HTC One 9 en iPhone 6) aan kunnen. Maar daar moet wel een stevige prijs voor worden betaald.

Related Posts