Tile Tracker is nu duurzamer 1

Tile Tracker is nu duurzamer

Eerder dit jaar schreef ik al over Tile, de Tracker die je kunt gebruiken om dingen waar je waarde aan hecht of niet kwijt wilt raken, mee in de gaten kunt houden. Een van mijn punten van kritiek was dat hoewel de Tile prima werkt het feit dat wanneer de batterij leeg is het rechtstreeks door kan naar de afdeling klein elektronisch afval.

Of het door mijn commentaar komt of het door mijn commentaar komt of doordat andere mensen dit ook hebben gezien dat weet ik niet maar nieuwste Tiles hebben nu een batterij die je kunt vervangen. Dit houdt concreet in dat je jarenlang gebruik maken van de Tile. Het enige wat je moet doen is er van tijd tot tijd een nieuwe batterij in doen.

Pro en Mate

Het idee van een tracker is simpel:  je maakt het ergens aan vast en op het moment dat je dat apparaat kwijt bent kan je door middel van de app op de mobiele telefoon (iOS en Android) eenvoudig je tracker lokaliseren mits deze in binnen het Bluetooth bereik is.

Voor dit review heb twee nieuwe Tiles getest, de Pro en de Mate. Om met de laatste beginnen, de Pro is echt de meest krachtige tracker uit het assortiment. Volgens de makers kan je tot 90 m de Tile nog lokaliseren en is het geluid nu nog harder. Daarnaast, maar dat is al jaren zo, kent de Tile natuurlijk ook het systeem dat andere gebruikers ook jou Tile kunnen lokaliseren. Het voordeel hiervan is dat stel je voor dat jouw sleutelbos gestolen is en daar zit een Tile aan en deze wordt ergens weggegooid, waarschijnlijk buiten jouw bereik van je mobiel, andere gebruikers het signaal oppikken en dit doorgeven aan de centrale server.

Tile Premium

Een nieuwe feature die beschikbaar is heet taal premium. Wat houdt deze functie in? Nou een aantal dingen die best wel interessant zijn. Er is onder andere de functie van de Smart een Leurs die op dit moment nog steeds in bèta is en waarbij je een signaal krijgt op je mobiel op het moment dat je je huis bijvoorbeeld verlaat maar de sleutelbos met de taal vergeet daarnaast sturen ze je ieder jaar nieuwe batterijen toe voor de Mate en de Pro met de vervangbare batterij. En wordt er een kaart bijgehouden van de plaatsen waar je spullen de laatste 30 dagen zijn gezien. Deze kaart ziet ongeveer als volgt uit:

Tile Tracker is nu duurzamer 3

Dit is de bèta op iOS.  Op Android schijnt nu ook deze functionaliteit beschikbaar te zijn, echter heb ik dat nog niet gezien. Als laatste zijn er nog de uitgebreide garantie die wordt drie jaar en de mogelijkheid om ongelimiteerd de taaltrekking te delen met anderen zodat je trackers sneller gevonden worden.

Tile Tracker is nu duurzamer 5

Je kunt deze kaart verder inzoomen om datum en tijd locatie te zien. Als je het eerst wel uit testen, de premium functionaliteit kan je dat gratis doen gedurende een maand na deze proefperiode is het $ 29,99 per jaar of als je liever per maand betaalt $ 2,99. Dit bedrag betaal je een keer, onafhankelijk van hoeveel trekkers je hebt. Je krijgt per geregistreerde trekker met een vervangbare batterij (dus de Mate 2018 en de Pro 2018) een batterij per jaar toegestuurd.

Tile zegt dat ze de gegevens alleen maar gebruiken voor het lokaliseren van de trackers en verder niet verkopen aan derde partijen.Tile Tracker is nu duurzamer 7

De Mate is eigenlijk het kleine broertje die grofweg dezelfde functionaliteit biedt maar bijvoorbeeld tot 45 m te lokaliseren is en qua geluid ook duidelijk minder lawaai maakt.

Het zijn trouwens niet alleen maar dit soort producten waar je Tile in kunt in kunt vinden. Ook in koptelefoons van Skull Candy, Bose en Nomad Powerpacks zit Tile technologie en je kunt deze dan ook gebruiken in de app om ook deze apparaten te lokaliseren. In sommige gevallen is de technologie niet geïntegreerd maar kan deze gewoon al door middel van een Tile toegevoegd worden bijvoorbeeld bij een Herschel wallet.

Tile Tracker is nu duurzamer 9

Bidirectioneel

De bedoeling is natuurlijk dat je met je mobiele telefoon een object waaraan een tracker is verbonden kunt terugvinden, maar het werkt ook de andere kant op. Als je twee keer op de Tile knop op de Mate of op product zal je mobiel ook gaan rinkelen als die natuurlijk in de buurt is dit is wel een van de mooie dingen die erbij zit en die ook echt handig zijn om soms ben ik de sleutels kwijt en dan pak ik mijn mobiel ons op te zoeken, soms ben ik mobiel kwijt en kan ik dan via mijn sleutels mijn mobiel weer terugvinden soms ben ik allebei kwijt en er moet gewoon doorzoeken.

Tile Tracker is nu duurzamer 11

In iOS heb je zelfs de mogelijkheid om eens zin aan serie toe te voegen waarmee je door middel van je stem je rugzak of sleutels kunt vinden.

Conclusie

De Tile Mate en Pro met de vervangbare batterij zijn een duidelijke verbetering ten opzichte van de vorige modellen. In vergelijking met andere goedkopere trackers werken beide heel erg goed. De vraag of premium account waardevol is is een persoonlijke vraag vanuit hun eigen perspectief met meerdere trackers zie ik daar heel duidelijk het voordeel van. Aan de ene kant krijg je per apparaat per jaar een batterij toegestuurd (dat zijn de kosten niet maar het is toch handig dat het automatisch gebeurt) en daarnaast biedt het stukje extra functionaliteit die de moeite waard zou kunnen zijn.

Related Posts