De beste GPS tracker voor je koffer in 2023 1

De beste GPS tracker voor je koffer in 2023

In de snel veranderende wereld van vandaag, is het belangrijk dat je precies weet waar je eigendommen zijn. Vooral als je veel reist, is het handig om een GPS tracker koffer te hebben die je in je bagage kunt stoppen. Maar met zoveel opties op de markt kan het lastig zijn om de beste te vinden.

In dit artikel vind je de beste GPS tracker koffers, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen over de locatie van je spullen.

We bespreken de functies van de GPS trackers en beoordelen de voor- en nadelen ervan zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken over welke het beste bij jou past.

Wat is een GPS tracker en hoe werkt het?

GPS is een technologie die verbinding maakt met het satellietnetwerk om de locatie van je spullen, gestolen bagage, koffers en zelfs huisdieren te achterhalen.

Veel GPS trackers maken gebruik van een simkaart, zodat de locatie op elk moment opgevraagd kan worden via een app op je smartphone. Een goed voorbeeld hiervan zijn GPS-horloges voor kinderen of ouderen met dementie.

Sommige trackers werken ook met bluetooth, zodat je bijvoorbeeld een geluidssignaal kan laten afspelen wanneer je je spullen of sleutels niet kunt vinden.

Als je ergens heen gaat en je waardevolle spullen gaan mee, dan is het gebruik van een GPS tracker koffer een onmisbaar gadget om ze te volgen!

Waarom heb ik een GPS tracker nodig?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een GPS tracker koffer zou willen aanschaffen voor in je bagage. De belangrijkste zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Het is veilig

Met een GPS tracker koffer kun je de locatie van je waardevolle spullen in de gaten houden en ervoor zorgen dat deze niet zoek raken of gestolen worden. Het laatste wat je wilt is immers dat je je kostbare bezittingen verliest.

Het is gemakkelijk

Als je weet waar je GPS tracker koffer zich bevindt, kun je gemakkelijk je spullen volgen en erop vertrouwen dat ze op de juiste plaats aankomen.

Het is efficiënt

Met een GPS tracker koffer kun je het ophalen van je bezittingen stroomlijnen, waardoor je veel tijd en moeite bespaart.

Je hoeft je geen zorgen te maken over bagage verlies

Als je weet dat je koffer altijd bij je is en niet kwijtgeraakt kan worden, kun je op reis gaan zonder je zorgen te maken over je bagage.

Het bespaart kosten

Mocht je koffer verloren gaan of gestolen worden, kan een GPS tracker koffer helpen bij het terugvinden en herstellen van je bagage, wat uiteindelijk kan besparen op vervangingskosten voor je kwijtgeraakte items.

Dat een GPS tracker voor je koffer gemakkelijk is, mag nu wel duidelijk zijn. Er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een goede GPS tracker.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een GPS tracker koffer?

Nauwkeurigheid

Ten eerste is het van belang dat een GPS tracker voor je koffer nauwkeurig is. Als je hem namelijk in je bagage plaatst, zorgt de koffer ervoor dat de GPS-signalen worden geblokkeerd of verzwakt. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van de GPS tracker beïnvloed.

Daarom is het belangrijk om bij de aanschaf van een GPS tracker erop te letten hij nog steeds nauwkeurige locatiegegevens kan leveren wanneer deze in de koffer wordt geplaatst. Een nauwkeurigere GPS tracker zal minder gevoelig zijn voor storingen en betere prestaties leveren.

Connectiviteit

Connectiviteit van GPS trackers is direct van invloed is op hoe goed ze hun werk doen. Als de connectiviteit niet goed is, kan een tracker moeite hebben om een signaal te sturen of te ontvangen, waardoor de locatie niet nauwkeurig kan worden bepaald.

Bovendien kan een slechte connectiviteit van invloed zijn op de levensduur van de batterij en de precisie van de gegevens die worden verzameld. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een tracker met een goede connectiviteit, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de locatie van je koffer altijd gemakkelijk en stipt kunt volgen.

Gerenommeerde merken

Als je een GPS-tracker van een gerenommeerd merk koopt, ben je verzekerd van betrouwbare en precieze tracking-gegevens. Betrouwbare leveranciers van GPS-trackers bieden meestal ook uitgebreide technische ondersteuning en garanties voor hun producten.

Bovendien hebben gerenommeerde GPS producten en vertrouwde leveranciers vaak strikte kwaliteitscontroles in hun productieprocessen, waardoor de kans op defecte of slecht presterende GPS-trackers wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk bij het gebruik van GPS-trackers in koffers, omdat verlies van bagage of kostbare items kan leiden tot grote problemen en financiële verliezen.

Door te investeren in een goede GPS tracker van een gerenommeerd merk en vertrouwde leverancier, kan je gerust zijn dat je waardevolle spullen veilig en op elk moment traceerbaar zijn.

Waterdichtheid

Het hebben van een waterdichte GPS tracker is belangrijk als je spullen mogelijk worden blootgesteld aan natte omstandigheden, zoals regen of onderdompeling in water. Als je koffer niet volledig waterdicht is, kan dat leiden tot schade aan de GPS tracker en mogelijk falen van het apparaat.

Daarnaast kan het ervoor zorgen dat de gegevens die de GPS tracker verzamelt onbruikbaar worden, wat kan leiden tot verlies van belangrijke informatie. Kijk daarom bij de aanschaf goed of je tracker waterdicht is. En dan bedoelen we niet alleen spatwaterdicht.

Bereik

Om je koffer te beveiligen wil je het liefst een GPS tracker die betrouwbaar is. Daarom is het onder andere belangrijk om te letten op het bereik van de tracker. Dit geeft aan hoe ver de tracker signalen kan ontvangen en versturen.

Dit is belangrijk omdat je niet wilt dat je het contact met de GPS tracker verliest wanneer je op reis bent. Een tracker met een groter bereik zal de locatie van je koffer ook nauwkeuriger volgen. Hiermee voorkom je kwijtgeraakte spullen en bagage verlies. Door goed te letten op het bereik bij de aanschaf van een GPS tracker, ben je er zeker van dat je bagage veilig is, waar je ook met het vliegtuig, boot, trein of auto naartoe gaat.

Samenvattend: zorg dat je kiest voor een GPS tracker met een stabiele verbinding en een groot bereik, zodat je altijd de je spullen kan volgen, waar je ook naartoe gaat.

Duur van de batterij

Hetzelfde geldt voor de duur van je batterij van je GPS tracker. Een batterij die snel leegloopt, kan ervoor zorgen dat je niet de juiste informatie wanneer het nodig is. En dat kan net het verschil maken tussen een zorgeloze vakantie en een stressvolle ervaring.

Zorg er daarom voor dat je een GPS tracker kiest met een lange batterijduur, zodat je op elk moment van de dag en op elke plek waar je bent, kunt vertrouwen op de informatie die de tracker je geeft.

Groot of klein formaat?

Wanneer je op zoek bent naar een GPS tracker voor je koffer, is het belangrijk om rekening te houden met het formaat en gewicht van de tracker.

Een kleine GPS tracker belemmert de functionaliteit van je koffer minder, waardoor het praktischer is om hem mee te nemen op reis. Een kleine tracker heeft bovendien een lager gewicht. Zo is er minder kans dat je koffer overgewicht heeft, en je dus bespaart op extra kosten die op de luchthaven in rekening worden gebracht.

Door te letten op het formaat en gewicht van de GPS tracker, voorkom je dus onnodige kosten en ongemakken en maak je optimaal gebruik van de functionaliteiten van zowel koffer als tracker.

Gebruiksgemak

Als je een GPS tracker koopt om je bagage of andere zaken te volgen terwijl je onderweg bent is ook gebruiksgemak een belangrijk punt. We gaan er tenminste van uit dat je je apparaat snel en gemakkelijk wilt instellen en gebruiken zonder veel gedoe of technische kennis.

Door rekening te houden met de bovenstaande factoren bij de aanschaf van een GPS tracker, kun je een apparaat kiezen dat je gemakkelijk gebruikt is en je helpt je koffer met waardevolle bezittingen veilig en effectief te volgen. Met andere woorden: de beste gps tracker koffers.

Je kunt weken lang reviews lezen, maar als je op zoek bent naar de beste gps tracker om je koffer gemakkelijk te volgen, lees dan snel verder! Hieronder bieden wij jou enkele topkeuzes aan voor gps-trackers voor je koffer, zodat jij niet verdwaalt in de ketenen van keuzestress.

De beste GPS trackers op een rijtje

Samsung Galaxy SmartTag

De Samsung Galaxy SmartTag heeft een klein en compact formaat, maar is deze gps tracker ook handig voor je koffer? Wij vinden van wel.

Deze tag heeft een draagwijdte tot 120 meter in open ruimte en een batterij heeft een duur tot 300 dagen (afhankelijk van je gebruik). Om de tracker te vinden speelt hij een geluid af.

De Galaxy SmartTag behoort tot de beste GPS trackers waarvoor je geen abonnement nodig hebt. De tracker maakt via Bluetooth connectie met de SmartThings app die je op je mobiele telefoon downloadt.

Voor de Samsung Galaxy SmartTag moet je in het bezit zijn van een Android telefoon met Android 8.0 of hoger.

Chipolo One Spot

Ook de Chipolo One Spot is erg gemakkelijk om in je koffer te hebben wanneer je op vakantie gaat.

Deze waterdichte tracker heeft met een ontvangst van 60 meter. De vervangbare batterij is ontworpen om minimaal een jaar te werken.

Om hem te vinden laat de Chipolo One Spot een luid alarmgeluid horen via de Chipolo-app op de smartphone.

Je hebt voor deze tracker geen abonnement nodig. De One Spot maakt gebruik van Bluetooth-5 technologie en heeft een eigen Chipolo-app, die je zowel op iOS als op je Android mobiele telefoon kan downloaden.

Loca GPS tracker

Een andere uitermate praktisch gadget om mee te nemen in je koffer is de Loca GPS tracker. De batterij van deze kleine en compacte GPS tracker heeft een duur van 3 jaar. Het bereik is onbeperkt, aangezien de tracker werkt via satelliet. De Loca GPS tracker geeft uitgebreide dekking in de EU en 70 andere landen.

Bovendien zijn er geen maandelijkse abonnementskosten! Dus de volgende keer dat je inpakt voor een reis, zorg ervoor dat de Loca GOS-tracker in je koffer zit. Goed voor je gemoedsrust!

Apple AirTag

Deze ronde GPS tracker ter grootte van een munt heeft een bereik tot ongeveer 100 meter afstand van het apparaat waarop de tracker is gekoppeld (bijvoorbeeld een iPhone of iPad) en een batterijduur van ongeveer 1 jaar.

Met je eigen smartphone kun je de tag terugvinden, maar ook via andere gebruikers die met een iPhone in de buurt van de Apple AirTag zijn. De AirTag kan geluid afspelen als je hem zoekt via de bijbehorende “Find My” app.

Je hebt ook voor de AirTag geen abonnement nodig. De tracker werkt met de Find My app op iOS-apparaten en gebruikt geen simkaart.

Tile Mate

Deze lichtgewicht en waterbestendige Bluetooth tracker ter grootte van een munt heeft een bereik tot 60 meter, werkt op een batterij met een duur van ongeveer 1 jaar en kan een luide melodie afspelen om de tracker te vinden.

De Tile Mate GPS tracker is je beste maatje als je je bagage wilt lokaliseren op drukke vliegvelden of treinstations. Een must-have gadget als je waarde hecht aan de veiligheid van je spulletjes en houdt van gemak en efficiëntie.

Spotter® GPS tracker

Last but not least: De Spotter® GPS tracker. De Spotter is een lichtgewicht tracker van ongeveer 6 cm die je makkelijk in je koffer kwijt kan. Hij werkt op een accuduur van 5 dagen, waarna je hem eenvoudig weer oplaadt.

De Spotter® GPS tracker werkt op basis van een prepaid simkaart. Je hoeft er dus geen abonnement voor af te sluiten. Er is een gratis app beschikbaar voor het volgen en beheren van deze GPS tracker, beschikbaar voor zowel iOS als Android. Wel zo handig voor als je ooit van smartphone wisselt!

De beste GPS tracker koffer voor jou?

Hierboven hebben we verschillende trackers voor je koffer de revue laten passeren. Voor sommige GPS trackers is een abonnement of prepaid simkaart vereist. Daarmee kun je je bagage over een haast onbeperkte afstand volgen, hoewel er vaak extra kosten aan verbonden zijn.

WiFi en Bluetooth verbindingen zijn minder nauwkeurig en geschikter voor situaties dichter bij huis. Daarentegen zijn ze goedkoper en hebben geen doorlopende kosten.

Vind je jouw ideale GPS tracker koffers in dit artikel? Als je nog twijfelt, denk dan nog eens aan je gebruiksdoel en weeg zaken zoals ‘hoeveel kost het’ en ‘welke gemakken levert het op’ tegen elkaar af. Op die manier maak je de perfecte keuze en wordt jouw reis straks een grandioos succes!

Fijne vakantie!

Related Posts