Thuiswerken gaat beter met goede gear 1

Thuiswerken gaat beter met goede gear

Het is niet anders, we zitten allemaal thuis. Vaak aan de keukentafel of op de bank, met een laptop op schoot. Nu het er naar uitziet dat deze situatie ook eind april niet afgelopen is kijken we naar een aantal oplossingen die het thuiswerken leuker en productiever kunnen maken.

Helaas heeft niet iedereen de beschikking over een apart kantoor in huis. Sterker nog, de meeste mensen die nu thuis zitten moeten noodgedwongen werken aan de keukentafel. Niet alleen is dat qua houding niet de beste oplossing, ook qua hardware laat dat vaak te wensen over.

De laptop die op kantoor vaak in een dock gestopt wordt is nu je enige scherm. Voor een paar mailtjes prima, maar voor een hele dag online is het niet de meest geschikte keuze. Een goed scherm kan al snel best prijzig zijn, dus wat doe je? Je huurt een scherm! Beter nog, je laat je baas een scherm huren 🙂

In mijn zoektocht kwam ik uit bij Flex IT Rent. Een grote aanbieder die van alles heeft. Je kunt er een laptop huren van HP, gaming laptops van MSI, Macbooks en nog veel meer. Ze hebben zelfs de VR-brillen van alle grote merken als Oculus, Microsoft en HTC.

Nou zal je in de ze periode van thuiswerken niet snel een Blade Server nodig hebben, maar mocht dat wel het geval zijn?  Dan kan dat ook. Een desktop computer huren kan natuurlijk ook, net als telefoons en tablets.

Voor het betere thuiswerken is een monitor, wat mij betreft, de beste upgrade die je kunt doen. Zet je laptop in een dock of standaard, sluit een groot scherm aan en je productiviteit schiet omhoog. Vooral voor de fanatieke Excellers (of is het toch Excel-gebruikers?) is een groot scherm eigenlijk gewoon een must. Constant scrollen, het overzicht kwijtraken en vervolgens de halve dag bezig zijn met je fouten opsporen is natuurlijk drama. Een scherm verdien je dus in een middagje terug (misschien iets langer, deze berekening is niet wetenschappelijk tot stand gekomen).

Related Posts