Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 1

Teufel Zola review – lekkere gaming headphone

De Zola koptelefoon van Teufel is er een prettige prijsde gaming headset. Zoals je kunt zien uit de foto’s komt de koptelefoon in 3 delen: oorschelpen, afdek kap en de koptelefoon zelf met daarbij de aansluitingen naar de pc of smartphone en de microfoon.

Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 3

Het enige wat je nog moet doen is het alles in elkaar zetten wat eigenlijk een koud kunstje is. De afdekkapjes klik je eenvoudigweg aan de buitenkant van de koptelefoon, let wel goed op dat je de juiste aan de juiste kant plaatst in verband met aansluitingen voor de kabel en de microfoon en de oorschelpen kun je eenvoudig weg op de koptelefoon zetten.

Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 5

Zoals Je kunt zien aan de de foto zit er aan een kant een iets groter lipje waarop staat teufel dat gebruik je om de oorschelp goed op de koptelefoon te zetten.

Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 7

Het geheel is maximaal een of twee minuten werk.

Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 9

Wat zit er aan en op?

Als je kijkt naar de koptelefoon dan is het redelijk simpel. De ZOLA is een bedrade koptelefoon dus geen bluetooth. De aparte microfoon kan je er ook uithalen Als je hem niet nodig hebt bijvoorbeeld Als je hem gebruikt om naar muziek te luisteren. De aansluiting voor zowel de kabel als voor de microfoon zijn de micro jack aansluiting maar met een verloopstuk wordt ook wordt meegeleverd kan je ook via USB aan een pc worden verbonden.

Er zijn twee basis modellen, licht grijs (deze dus) en zwart en daarnaast zijn er oorkussens, covers en microfoonbescherming in allerlei kleuren zoals je hier onder ziet.

Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 11

Technische details

De koptelefoon voelt goed en stevig aan. Met een gewicht van 330 gram en goede verstelmogelijkheden van de oorschelpen denk ik dat deze op de meeste hoofden wel past.

De microfoon zit altijd links, zo is de aansluiting nu eenmaal gemaakt. Je trouwens eenvoudig de microfoon verwijderen als je de koptelefoon alleen voor luisteren gebruikt. Alternatief is dat de de microfoon eenvoudig bij je mond weg haalt (het is een flexibele kabel). De clip die erop zit stelt je instaat om het volume te regelen en ook de microfoon aan- en uit te schakelen.

Breedte17,7 cm
Gewicht330 g
Hoogte19,2 cm
Diepte9 cm
Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 13

Het is handig om via het draaiwieltje het geluid te harder of zachter te kunnen zetten. Trouwens, het feit dat het een gaming headset is maakt natuurlijk niet dat je er geen muziek op zou kunnen luisteren. Als je mobiel geen mini-jack aansluiting heeft kan je ook een USB-C of Lightning aansluiting verlengstuk gebruiken.

Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 15

Als je op Windows werkt kan je de 7.1 surround sound ervaren dankzij de DTS Headphone:X technologie. Klinkt misschien een beetje vreemd surround sound op een koptelefoon maar het werkt echt. Zonder de USB Dongle is deze functionaliteit niet aanwezig.

Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 17

Voor de PC (Windows 7-11) is er een download beschikbaar van het Teufel Audio Center (TAC). Met de USB aansluiting heb je dan een 10 bands equalizer. Er is een update in de maak voor Windows 11 (ivm een update die niet alle settings goed overzet). McAfee merkt het bestand als virus aan, en stopt de installatie. Andere virusscanners hebben daar geen last van. Op het moment van het review was de update helaas nog niet beschikbaar.

Teufel Zola review - lekkere gaming headphone 19

Na een reset van de computer zou als het goed is de Zola via de App kunnen worden ingesteld.

Oordeel

Zola is een prima headset voor jonge gamers die of wel van strak houden (wit / zwart) of allerlei kleurtjes om hun persoonlijkheid te onderstrepen. Als je genoeg hebt van een set dan kan je altijd nog een nieuwe set covers kopen. De koptelefoon is goed gebouwd, en zit lekker over je oren.

Er zit geen ANC op of bluetooth verbinding, zo’n type is het eenvoudig niet. Ook is er geen app om de instellingen te wijzigen, daarvoor moet je het WIndows programma (TAC) downloaden (als de update er is).

Met een prijs van EUR 115 bij Teufel zelf heb je een prettige koptelefoon met een lekker geluid om te gamen maar ook voor andere toepassingen zoals ZOOM /Teams en zo voort. Het is gewoon weer een top product van Teufel.

Related Posts