Teufel Rockster zie je niet over het hoofd 1

Teufel Rockster zie je niet over het hoofd

Als je een kans krijgt als gadgetliefhebber om iets van Teufel te reviewen dan zeg je daar natuurlijk ja tegen. Kijk maar eens op de site van Intogadgets, dan vind je  vast wel een review (zoals de Mute die ik tot op de dag van vandaag nog gebruik). Ik kreeg een mailtje of ik de Rockster wilde reviewen. Tuurlijk … graag!

Teufel Rockster zie je niet over het hoofd 3

Groot, groter, Rockster

Wat ik me niet realiseerde is dat de  Rockster er in diverse maten is (Go, Cross, Air en de grootste, Rockster). En dat nou juist de grootste Rockster mijn kant op kwam. De koerier kwam met een pallet van 44 kg, zo stond op de pakbrief. Maar uitgepakt en van zijn pallet af is het  slechts 32kg netto gewicht.

Aan de bovenkant vindt je het mengpaneel waar je in beperkte mate (twee sources) kunt spelen. Zoals je kunt zien zijn voor de twee kanalen (Rockster 1 en Rockster 2) meerdere inputs mogelijk. Voor 1 is dat Bluetooth, Line en Guitar en voor 2 : Bluetooth, Line en Microphone). De schuif maakt het mogelijk om de keuze te maken tussen 1 of 2 of een fade van een naar de ander. Je kunt High, Med en Low selecteren voor  ieder kanaal alsmede het  volume per kanaal.

Master en Slave

Je kunt tot vier speakers aansluiten in Master / Slave setup. Van eenvoudig links/rechts tot de dubbele setup. De setup wordt geregeld met het paneel aan de achterkant. Er valt trouwens  een hoop te zien, van de USB port om een mobiel op te laden tot de batterij status. De batterij gaat in het vak onderaan de speaker en wordt opgeladen als de speaker aan de stroom ligt. De aansluitingen zijn de bekende type aansluitingen van XLR , microfoon, rood/wit tulp, line in en natuurlijk twee bluetooth kanalen.

Niet te ver open draaien

Ik heb op een zondag middag de box heel even opengedraaid en ben niet eens tot de helft gekomen. Op het nummer Thriftshop stuiterde ik al de kamer uit. Ik voelde me gelijk genoodzaakt om de buren even te appen dat ik met een test bezig was.  Op twee mobiele apparaten heb ik een uurtje gespeeld met de speaker tot de  familie weer thuis kwam (en het ‘speelkwartier’ weer over was).

Man cave

Maar dit zijn wel de boxen die in je man cave horen. Samen met een grote 55-65-75″ TV, PS4 en/of Xbox One.  Met het vermogen van 440 Watt kan 115 dB worden geproduceerd. Echt een hoop geluid wat je ook met beleid moet gebruiken. Maar de speakers smoelen zeker wel. Op een studentenkamer is er meestal geen ruimte voor een Rockster en de hoeveelheid geluid van een Rockster is zeker te veel.

Kosten

De  Rockster kost 999 EUR per speaker. Dat lijkt een hoop geld, en dat is het ook wel. Maar vergelijk het eens met andere speakers. Een eenvoudige bluetooth speaker gaat al snel richting de 150 tot 200 EUR.  Daar zit meestal prima geluid in maar is het een echte party speaker? Een Wifi speaker zoals de Sonos Play:5 is 599 EUR. Minder vermogen (hoewel Sonos daar geen uitspraken over doet) en toch ook nog minder party speaker. Eigenlijk zijn de andere speakers ook te gebruiken op een party terwijl Rockster een party speaker is. Je zou kunnen zeggen  die je ook gewoon kunt gebruiken maar daar is de 32 kg dan weer een obstakel. Je neemt hem niet zo 1,2,3 mee of verplaatst de speaker even naar een andere kamer. Ook al zitten er wieltjes onder!

Conclusie

Voor mensen die de  ruimte hebben (en misschien niet zo veel buren) is de Rockster een interessante speaker. Het vermogen en de mogelijkheid die het mengpaneel biedt kan je een feestje opleuken. Het is natuurlijk wel een kwestie van aanpassen want gehoorschade is echt niet iets wat je wilt oplopen. Maar de speakers staan als een huis en ze zullen je vrienden zeker opvallen. Als was het maar door de grote T (van Teufel) in het rood op de voorkant.

Related Posts